:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 10. 10:23

A Dell törölte kínálatából az Apple iPod audiolejátszót

Fél év után a Dell beszüntette az Apple iPod audiolejátszó értékesítését. A döntés okáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, a vállalat képviselője lakonikusan csak annyit közölt, hogy a Dellnek jelenleg nincs joga az iPod értékesítésére, ezért az jelenleg nem rendelhető.

Fél év után a Dell beszüntette az Apple iPod audiolejátszó értékesítését. A döntés okáról egyelőre nem áll rendelkezésre információ, a vállalat képviselője lakonikusan csak annyit közölt, hogy a Dellnek jelenleg "nincs joga az iPod értékesítésére, ezért az jelenleg nem rendelhető".

A texasi PC-gyártó tavaly októberében vette fel kínálatába az Apple audiolejátszóját. Az iPod az Apple egyik legnépszerűbb terméke. "Örömünkre szolgál, hogy mind az 5, 10 és 20 Gbyte kapacitású modell megtalálható a Dell kínálatában. Az iPod hatalmas siker és reméljük, még nagyobb siker lesz" -- állt az Apple októberben kiadott közleményében.

Eközben az 5 Gbyte kapacitású iPod lejátszó továbbra sem kapható. Az Apple szerint a készülék "átmenetileg nem rendelhető", azonban ez az állapot már hónapok óta tart. A hiány hátterében valószínűleg az áll, hogy a Toshiba csak korlátozott számban tudja szállítani azokat az 1,8 hüvelykes merevlemezeket, amelyeket az Apple az iPod készülékekbe épít.

Szakértők szerint az Apple komoly piacvesztéssel fizethet a késlekedésért. Charles Wolf, a Needham elemzője rámutatott, hogy ha az iPod 199 dollárba kerülne, vinnék mint a cukrot és az Apple pillanatok alatt akár 25 százalékos részesedést is szerezhetne a digitális audiolejátszók piacán. Az 5 Gbyte-os lejátszó ára 299 dollár, a 10 és 20 Gbyte kapacitású modellekért 399 és 499 dollárt kér a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.