Szerző: Ady Krisztián

2003. április 8. 18:41

Az Apple bemutatta DVD Studio Pro 2 szoftverét

Az Apple az NAB szakkiállításon és konferencián mutatta be az új DVD Studio Pro 2 szoftvert, a professzionális DVD-készítő csomag alapokról újraírt változatát, melyet innovatív szolgáltatásokkal és újratervezett felhasználói felülettel egészítettek ki. A teljesen személyre szabható minták, a teljesen új menüszerkesztő modul, az idővonal-alapú sávszerkesztés lehetősége és a szoftveres MPEG-2 tömörítő teheti ideális választássá a DVD Studio Pro 2 szoftvert mindenki számára, aki professzionális DVD-videó lemezeket szeretne készíteni.

[HWSW] Az Apple az NAB szakkiállításon és konferencián mutatta be az új DVD Studio Pro 2 szoftvert, a professzionális DVD-készítő csomag alapokról újraírt változatát, melyet innovatív szolgáltatásokkal és újratervezett felhasználói felülettel egészítettek ki. A teljesen személyre szabható minták, a teljesen új menüszerkesztő modul, az idővonal-alapú sávszerkesztés lehetősége és a szoftveres MPEG-2 tömörítő teheti ideális választássá a DVD Studio Pro 2 szoftvert mindenki számára, aki professzionális DVD-videó lemezeket szeretne készíteni.

"Fogtuk piacvezető DVD-videó szerkesztő szoftverünket, a DVD Studio Pro programot, majd az alapoktól teljesen újraírtuk a Mac OS X és a Cocoa technológiákra alapozva. Teljesen új terméket hoztunk így létre, az új szemléletet tükröző felhasználói felülettel," -- mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketingért felelős alelnöke. "A DVD Studio Pro 2 szoftverrel újraírtuk a DVD-videó szerkesztés szabályait és új mércét állítottunk a versenytársak elé".

A DVD Studio Pro 2 rendkívül intuitív felhasználói felületet kínál, mely olyan egyszerűen áttekinthető, hogy a Final Cut Pro szoftverrel dolgozó vágók és az egyszerűbb DVD-videó szoftverek korábbi felhasználói is azonnal munkához tudnak látni. A DVD Studio Pro 2 mindazt a méretezhetőséget és teljesítményt nyújtja, melyre a hivatásos felhasználók igényt tartanak. A DVD Studio Pro 2 kiemelkedő minőségű, művészi igénnyel tervezett minták, gombok és hátterek egész gyűjteményét tartalmazza, melyek természetesen az egyes projektek igényei szerint személyre is szabhatók.

A menüszerkesztő modul lehetővé teszi a DVD lemezek menüinek gyors és egyszerű összeállítását anélkül, hogy a specifikáció részleteivel törődni kellene. Környezetfüggő menük és paletták teszik egészen magától értetődővé az egyes elemek összekapcsolását, a menük és feliratok elkészítését.

A Final Cut Pro szoftver közkedvelt idővonal-szemléletére épülő új szerkesztő szolgáltatások nagy mértékben leegyszerűsítik és felgyorsítják a munkát. A DVD Studio Pro 2 lehetővé teszi fejezet-jelzők (marker-ek) kezelését, 8 különböző kameraállást, 8 független hangsávot, 32 különböző nyelvű feliratot és mindezt egyszerűen az idővonal nézetből.

Az új Compressor szoftver, mely egyaránt tartozéka a szintén új Final Cut Pro 4 és a DVD Studio Pro 2 szoftvereknek is lehetővé teszi, hogy a felhasználók nagyobb tömegben egyszerre alakítsanak át digitális moziállományokat MPEG-2, MPEG-4, vagy más tetszőleges formátumba. A Compressor program támogatja a vízjelek elhelyezését, valós idejű előnézeteket és 30 professzionális minőségű szűrőt. A Compressor egy új, világszínvonalú MPEG-2 tömörítőt tartalmaz, mely lehetővé teszi a bitsűrűség és más paraméterek szabad beállítását. A Compressor modul MPEG-2 tömörítő algoritmusa kiváló képminőséget biztosít, miközben teljesítménye vetekszik a célhardverekre épülő megoldásokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról