Szerző: roberto

2003. április 24. 17:02

Office XP Linux alatt a CodeWeavers legújabb termékével: a Microsoft nem támogatja

A WINE Projekt munkájára építő, Linux alatti windowsos technológiákkal

A WINE Projekt munkájára építő, Linux alatti windowsos technológiákkal foglalkozó CodeWeavers Inc. kiadta a CrossOver Office második verzióját. A szoftvercsomag lehetővé teszi a Windowsra készült programok használatát anélkül, hogy ehhez a Microsoft Windows valamelyik kiadásának egy példányára lenne szükség. A CrossOver Office 2.0.0 a CodeWeavers szerint a Microsoft Office 97, 2000 és XP legtöbb komponensét támogatja, és használható vele a Lotus Notes R5, valamint az Egyesült Államokban népszerű Intuit Quicken pénzügyi program is.

Az előző kiadáshoz képest újdonságnak számít az Office XP-ből a Word, az Excel és a Powerpoint, illetve az Office 2000 családból az Access és a Outlook futtatásának képessége, valamint az Adobe Photoshop 7 támogatása; sőt a hírek szerint a CrossOver Office elboldogul az Internet Explorer hatos verziójával, bár ez utóbbit a CodeWeavers a közleményeiben nem erősítette meg.

Az új csomagban több ponton történtek javítások a Linux környezettel való együttműködésben, a friss CrossOver Office például gond nélkül működik az NPTL szálkezelést alkalmazó Linux rendszereken (pl. Red Hat 9), és javítottak a CUPS nyomtatáskezelő rendszerrel való együttműködésen is.

A termék ára 55 dollár a letölthető változat esetén, míg 65 dollár a CD-s változatot megrendelése esetén. A cég 2, 5, 10, 25, 50 és 100 licenc vásárlásakor a mennyiségtől függően enged a CrossOver Office árából. A termékben használt technológiát egyébként több disztribútor, köztük a SuSE is licenceli bizonyos asztali operációs rendszerei számára.

A Microsoft ma adott ki állásfoglalást az olyan köztesszoftverekről, mint amilyen a CrossOver Office. A redmondi vállalat leszögezte, hogy nem nyújt terméktámogatást az Office XP-t Linux alatt futtató vásárlói számára, csak abban az esetben, ha a kérdéses probléma a Windows alatt is jelentkezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról