Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 29. 13:11

Új pénzügyi befektető az econet.hu részvényesei között

Az econet.hu Informatikai Rt. 23,2 százalékát megvásárolva a társaság egyik meghatározó tulajdonosává lépett elő a Kaptár Rt. A reményteljes működésű, ám tőkehiányos cégek feljavításával foglalkozó befektető

[HWSW] Az econet.hu Informatikai Rt. 23,2 százalékát megvásárolva a társaság egyik meghatározó tulajdonosává lépett elő a Kaptár Rt. A reményteljes működésű, ám tőkehiányos cégek feljavításával foglalkozó befektető társaság tulajdonosi hitelt is biztosít az econet likviditási helyzetének rendezéséhez. A Kaptár Rt. az econet "A" sorozatú, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett részvényeinek 23,2 százalékát -- azaz mintegy 1,3 millió darab részvényt -- vásárolta meg a társaság két alapítójától.

A tranzakciót követően a Kaptár Rt. 60 millió forint értékben tulajdonosi hitelt biztosít az econet számára, a korábban már bejelentett köztartozások rendezése céljából. Ezzel a társaság, az APEH-hel szemben fennálló kötelezettségeinek -- az Informatikai és Hírközlési Minisztérium teljesítési késedelmétől függetlenül -- meg tud felelni.

A Kaptár Rt. reményteljes működésű, ám többek között rossz finanszírozási helyzetben lévő társaságok feljavítására specializálódott befektetési válllakozás. A társaság az elmúlt években több hasonló sikeres projektet zárt le. A Kaptár Rt. ezen projetkjei során a részesedés megszerzésére fordított összeg többszörösét biztosította tulajdonosi hitelként vagy készpénzes tőkeemelés formájában.

A 2002-ben félmilliárd forint feletti árbevétel mellett 8 millió forintos mérleg szerinti nyereséget elérő econet -- eddigi tevékenysége és piaci pozíciója, tőzsdei jelenléte, és messze nem utolsó sorban immáron tőkeerős tulajdonosi háttere miatt -- a magyarországi infokommunikációs iparág konszolidációjának egyik meghatározó szereplője lehet.

Az econet.hu Informatikai Rt. ma tartott, éves rendes közgyűlésén a megjelent részvényesek egyhangú szavazás mellett elfogadták az Igazgatóság, a Felügyelő Bizottság illetve a könyvvizsgáló jelentéseit a társaság 2002. üzleti évéről és gazdálkodásáról. A közgyűlés elfogadta az Igazgatóság és a Felügyelő Bizottság személyi változásait. A közgyűlés -- melyen a részvényesi szavazatok 53,85%-a képviselte magát -- jóváhagyta a Társaság alapszabályának technikai jellegű módosításait is. Az econet.hu pénzügyi igazgatói posztját a jövőben Harangozó András tölti be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról