Szerző: roberto

2003. február 20. 22:28:31

Tesztelhető a Red Hat Linux 8.1 újabb bétája

[Red Hat] A Red Hat tegnap kiadta a készülő Red Hat

[Red Hat] A Red Hat tegnap kiadta a készülő Red Hat Linux 8.1 harmadik bétáját. A 8.0.94-es verziószámú, Phoebe kódnevű rendszer a 2.4.20-as kernelre, és a 2.3.1-es glibc-re épül, az alapértelmezett fordító a GCC 3.2.1-es verziója, a rendszer tartalmazza továbbá a GNOME munkakörnyezet 2.2-es kiadását, a KDE munkakörnyezet 3.1-es verzióját, az OpenOffice irodai programcsomag 1.0.2-es kiadását, és a Mozilla webböngésző 1.2.1-es változatát is.

Az előző bétákhoz képest számos javítás történt, és egy-két újdonságot is találhatunk (pl. redhat-config-samba). A tesztrendszer a redhat.com-on feltüntetett tükörszerverekről tölthető le, a hat darab CD-ből álló készletnek csupán a fele tartalmaz telepíthető és futtatható programokat, a másik három lemezen forráskód található.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 13:08

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.