:

Szerző: Barna József

2003. február 26. 11:11

Kínában épít merevlemezgyárat a Maxtor

Paul Tufano
Paul Tufano
[Bloomberg] A Maxtor elnök-vezérigazgatója szingapúri útján közölte, hogy vállalata 200 millió dolláros beruházással merevlemezgyárat épít Kínában. A vállalat jelenleg csaknem teljes termékkínálatát Szingapúrban gyártja.

Amint Paul Tufano elmondta, a világ második számú merevlemezgyártó vállalata március 21-én kezdi meg a kínai gyáregység építését és a munkálatok a tervek szerint 2004 második félévében fejeződnek be. Az új üzemben a Maxtor olcsóbb modelljei készülnek majd. A lépés együtt jár szingapúri munkahelyek megszüntetésével is, közölte a vállalatvezető, aki konkrét számokat nem említett. Jelenleg a Maxtor több mint 8000 főt foglalkoztat az országban.

A korábban a merevlemezgyártás mekkájának számító Szingapúrból egyre több gyártó vonul ki. A piacvezető Seagate még 1995-ben kezdte meg kínai gyárainak építését, míg a Western Digital 1999-ben Malajziába helyezte át a gyártást.

Tufano elmondta, hogy elsősorban a gyártási költségek csökkentése miatt hozzák létre a kínai üzemet, noha annak jelentős szerepet szánnak a növekvő helyi kereslet kielégítésében is. A csúcskategóriás, nagyobb kapacitású merevelemezek azonban továbbra is Szingapúrban készülnek, tette hozzá.

A Maxtor a tavalyi év végén helyezte át teljes merevlemezgyártó-kapacitását Szingapúrba Japánból és Indonéziából. A vállalat 1996 óta 550 millió dollár értékben hozott létre új létesítményeket az országban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.