Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Kínában épít merevlemezgyárat a Maxtor

Barna József, 2003. február 26. 11:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Paul Tufano
Paul Tufano
[Bloomberg] A Maxtor elnök-vezérigazgatója szingapúri útján közölte, hogy vállalata 200 millió dolláros beruházással merevlemezgyárat épít Kínában. A vállalat jelenleg csaknem teljes termékkínálatát Szingapúrban gyártja.

Amint Paul Tufano elmondta, a világ második számú merevlemezgyártó vállalata március 21-én kezdi meg a kínai gyáregység építését és a munkálatok a tervek szerint 2004 második félévében fejeződnek be. Az új üzemben a Maxtor olcsóbb modelljei készülnek majd. A lépés együtt jár szingapúri munkahelyek megszüntetésével is, közölte a vállalatvezető, aki konkrét számokat nem említett. Jelenleg a Maxtor több mint 8000 főt foglalkoztat az országban.

A korábban a merevlemezgyártás mekkájának számító Szingapúrból egyre több gyártó vonul ki. A piacvezető Seagate még 1995-ben kezdte meg kínai gyárainak építését, míg a Western Digital 1999-ben Malajziába helyezte át a gyártást.

Tufano elmondta, hogy elsősorban a gyártási költségek csökkentése miatt hozzák létre a kínai üzemet, noha annak jelentős szerepet szánnak a növekvő helyi kereslet kielégítésében is. A csúcskategóriás, nagyobb kapacitású merevelemezek azonban továbbra is Szingapúrban készülnek, tette hozzá.

A Maxtor a tavalyi év végén helyezte át teljes merevlemezgyártó-kapacitását Szingapúrba Japánból és Indonéziából. A vállalat 1996 óta 550 millió dollár értékben hozott létre új létesítményeket az országban.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.