Szerző: roberto

2003. február 18. 13:04

Linuxos webfejlesztőknek: Bluefish 0.9

[bluefish.openoffice.nl] Tegnap megjelent a webfejlesztők kedvenc

[bluefish.openoffice.nl] Tegnap megjelent a webfejlesztők kedvenc linuxos eszközének, a Bluefish szerkesztőprogramnak a 0.9-es verziója. A GTK+ könyvtár kettes verzióját használó program a különféle súlyosságú hibák javításán túl sok újdonságot is tartalmaz, jelentős sebességnövekedést sikerült elérni a szintaxiskiemeléses forráskód-megjelenítésben (ez bizonyos esetekben akár ötvenszer is gyorsabban működhet), de könnyebben és gyorsabban kezeli a program a sok párhuzamosan megnyitott dokumentumot is (a fejlesztők ezt 3500 dokumentum egyidejű megnyitásával tesztelték).

Több változás is történt a grafikus kezelőfelületen, a Bluefish egyre inkább igazodik GNOME grafikus munkakörnyezet "előírásaihoz", szintén újdonság a sorszámkijelzés, és az átdolgozott szóellenőrző. A friss szoftver a bluefish.openoffice.nl címről tölthető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról