Szerző: roberto

2003. február 7. 11:58

Megjelent a GNU Compiler Collection 3.2.2-es verziója

[gcc.gnu.org] Szerdán megjelent a GNU Compiler Collection (GCC,

[gcc.gnu.org] Szerdán megjelent a GNU Compiler Collection (GCC, GNU Fordítógyűjtemény) 3.2.2-es verziója. A GCC az alapértelmezett fordító minden jelentős Linux-disztribúcióban, de a több programnyelvet ismerő csomag rengeteg hardver- és szoftverplatformon használható. A friss kiadás nem tartalmaz újdonságokat, csupán javításokat.

A körülbelül hatvan kijavított hiba jelentős részét lefedik a fordító belső hibáinak (Internal Compiler Error), illetve a C és C++ komponensek hibáinak a javításai, bár van néhány operációsrendszer-specifikus és hardverplatform-specifikus javítás is. A 3.2-es szériában történt eddigi változásokról a gcc.gnu.org-on olvashatunk bővebben, ugyanitt találjuk meg a forráskódot tartalmazó tükörszerverek listáját, valamint a fordító beüzemelésében segítő leírást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról