Szerző: Ady Krisztián

2003. február 14. 18:00

Hazánk is állomása volt az IDC biztonsággal foglalkozó konferenciájának

[IDC Magyarország, HWSW] Az időről-időre felbukkanó biztonsági problémák jelentősen hátráltatják az informatikai technológiák fejlődését üzleti és társadalmi szinten egyaránt. Sokan nincsenek még kellően tudatában az információs erőforrások értékének, valamint az információtechnológia válallati és társadalmi folyamatok részévé válásával jelentkező új kockázati tényezőknek.

HIRDETÉS

[IDC Magyarország, HWSW] Az időről-időre felbukkanó biztonsági problémák jelentősen hátráltatják az informatikai technológiák fejlődését üzleti és társadalmi szinten egyaránt. Sokan nincsenek még kellően tudatában az információs erőforrások értékének, valamint az információtechnológia válallati és társadalmi folyamatok részévé válásával jelentkező új kockázati tényezőknek.

Az "IDC IT Security Roadshow Central and Eastern Europe 2003" című regionális konferenicasorozat tegnap megrendezett budapesti állomásának előadói sorra vették az informatikai biztonság legfontosabb kérdéseit, valamint az egyes biztonsági intézkedések egyénekre és az üzleti élet egészére gyakorolt hatását.

A biztonságot gyakran "ráadásként" vagy egy későbbiekben is kialakítható hozzáadott elemként fogják fel, mely a tényleges kockázati tényezők alulértékeléséből vagy nem megfelelő megítéléséből adódik.

Kollár László, a Microsoft Magyarország szolgáltatási üzletágvezetője elmondta, hogy a számítástechnikai iparban betöltött szerepe miatt a Microsoft felelősséggel tartozik azért, hogy segítsen ügyfeleinek a megbízhatóság problémáinak kezelésében, hogy ne kelljen választaniuk a biztonság és a használhatóság között. A Microsoft 2002-ben igen nagy összegeket fektetett be a Windows biztonságának javításába valamint az egyéb termékek biztonságával kapcsolatos munkába, ezzel útjára indította a "Megbízható Számítástechnika" névre keresztelt programot, melynek négy alappillére a megbízhatóság, a biztonság, a titokvédelem és az üzleti integritás.

A Hewlett-Packard Magyarország képviseletében Dr. Haraszti Attila, a Technológia és Infrastruktúra üzletág vezetője a biztonsági projektek sikerének kulcskérdéseit vette sorra, kiemelve az igények felmérésére szánt idő megfelelő megválasztását, a költségvetési és megtérülési kérdéseket, a teljes rendszer egységes egészként történő elemzését, az oktatást valamint a terméktervezésen kívül az architektúra megtervezésének fontosságát is. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a biztonsági rendszer menedzselés hiányában előbb-utóbb mindenképpen feltörhetővé válhat.

Gombás László, a Symantec hazai képviseletének vezető rendszermérnöke előadásában az integrált biztonsági megoldások fontosságát hangsúlyozta, kiemelve azok közös menedzsmentjének szerepét. Elkerülhetetlen feladat a fenyegetésekre történő folyamatos, éjjel-nappali reagálás lehetőségének megteremtése, amelyben segítség lehet az egyre elterjedtebb biztonsági outsource is.

A nap második felében vezető hazai nagyvállaltok, így a TVK Rt, a Mol Rt. és a Matáv Rt. részéről hangzottak el gyakorlati tapasztalatokat, egyedi igényeket és megoldásokat bemutató előadások.

A nagy érdeklődés mellett megrendezett konferencia résztvevői egyetérthettek abban, hogy az IT-biztonság egyre nagyobb szerephez jut, s ezt a folyamatot az informatikai fejlesztések valamint az újonnan felbukkanó sebezhető pontok és fenyegetések megjelenése egyaránt elősegítik.

A regionális konferenciasorozat kiemelt szponzorai a Microsoft, a Hewlett-Packard és a Symantec, további támogatói pedig többek között a Synergon, a Check Point, a Baltimore, az RSA Security és a Clearswift. A sorozat február 20-án Zágrábban, február 27-én Varsóban, és április 11-én Moszkvában folytatódik tovább.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 05:18

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.