Szerző: Ady Krisztián

2003. február 17. 11:17

A Symantec új, Dominóra készült vírusellenes és szűrőmegoldással jelentkezik

[Symantec Corporation] A Symantec Corporation ma jelentette be a Symantec AntiVirus/Filtering for Domino-t, mely egyesítve biztosít vírusok elleni védelmet és szűrést a Lotus Notes/Domino adatbázisokon. A Symantec AntiVirus/Filtering for Domino a Solarison, AIX-en, iSeriesen, Linuxon és Windows NT/2000-en futó Lotus/Domino adatbázisokat védi a rosszindulatú tartalomtól és az ártalmas programoktól.

[Symantec Corporation] A Symantec Corporation ma jelentette be a "Symantec AntiVirus/Filtering for Domino"-t, mely egyesítve biztosít vírusok elleni védelmet és szűrést a Lotus Notes/Domino adatbázisokon. A Symantec AntiVirus/Filtering for Domino a Solarison, AIX-en, iSeriesen, Linuxon és Windows NT/2000-en futó Lotus/Domino adatbázisokat védi a rosszindulatú tartalomtól és az ártalmas programoktól.

"A Symantec tudja, hogy a vállalatoknak összetett hálózataik megvédéséhez testre szabható és méretezhető, több rétegű, többféle számítógépes környezetben működő internetvédelmi megoldásokra van szükségük" -- nyilatkozta a Symantec Corporation ügyvezető alelnöke, Gail Hamilton. "A Symantec AntiVirus/Filtering for Dominója átfogó vírusellenes és tartalomszűrő megoldás, amely kifejezetten a Lotus/Domino szervereknek a napjaink összetett veszélyeitől és a rosszindulatú támadásoktól való megvédésére készült".

A Windows NT-re és 2000-re készült Symantec AntiVirus/Filtering for Domino már a Lotus Notes/Domino 6.0-t is támogatja, így biztosítja a legfrissebb Notesra áttérő cégek megbízható védelmét is. Tovább javult a Symantec szabadalmaztatott Dynamic Document Review-ját használó, a nemkívánatos tartalmat szabályok alapján szűrő képesség. A Windows NT-re és 2000-re készült Symantec AntiVirus/Filtering for Domino a közelmúltban megjelent, a rendszergazdákat a vírus- és tartalomszűrési események kezelésében egyszerűsített naplózási és riasztási funkción keresztül segítő vállalati kezelőrendszerrel, a Symantec Enterprise Security Architecture-rel integrálódott.

A Symantec AntiVirus/Filtering for Dominóban már a szabályokra épülő tartalomszűrés is megtalálható. Valós időben véd a rosszindulatú, illetve levélszemét-támadások ellen is. Több csatolmánytípus megnövelt védelme segíti a rendszergazdákat a megelőző jellegű védelem kialakításában, valamint a sávszélesség pazarlása elleni, illetve a felhasználó termelékenységét előmozdító eszközként szolgál.

A Symantec új, Dominóra készült vírusellenes és szűrőmegoldásai új tulajdonságaikkal és funkcióikkal együtt továbbra is zökkenőmentesen illeszkednek a Notes-környezetbe. Az e-mailen keresztül történő riasztás, az események naplózása, a dokumentálás és a konfigurálás mind a Notes kliens használatával történik. A rendszergazdák az alábbi lehetőségeket is használhatják:

  • A védelem helyben vagy távvezérelten történő konfigurálása
  • A fertőzött fájlok kijavítása, elkülönítése vagy törlése
  • A vírusazonosítók letöltésének és telepítésének központi kezelése a LiveUpdate és a Symantec NAVEX eljárása segítségével
  • Megtekintésre, kinyomtatásra vagy kimentésre szánt átfogó jelentések készítése

A Symantec Domino környezetre készült vírusvédelmi és szűrőmegoldásai a különféle méretű szervezeteket az információbiztonság kézbentartásához szükséges eljárásokkal és szolgáltatásokkal ellátó, a problémákra világszerte reagálást biztosító Symantec Enterprise Security fontos alkotórészét képezik. A Symantec ezen széles körű megoldása az átjárók, a szerverek és a hálózatba kapcsolt számítógépek tűzfal nyújtotta biztonsággal, virtuális magánhálózattal (VPN), behatolásérzékeléssel, a sérülékenységek kezelésével és a vírusok elleni védelemmel történő ellátása érdekében a legjobb minőségű termékeket kínálja.

Az ügyfeleket a Symantec világméretű, a biztonságot fenyegető bármely támadás esetén éjjel-nappal azonnali reagálást biztosító kutatói hálózata is szolgálja. A Symantec Enterprise Security-t igénybe vevők a világ egyik legnagyobb, biztonsági tanácsadást és oktatást, valamint felügyelt biztonsági szolgáltatásokat kínáló, a számítástechnikai biztonsággal hivatásszerűen foglalkozó szervezetének támogatását is élvezik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról