Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. október 15. 10:15

A Dell is kínálja a BMC Software termékeit

[Bloomberg] A teljesítmény- és rendelkezésreállás-felügyeleti szoftverek területén piacvezető BMC Software bejelentette, hogy megállapodást kötött a Dell-lel termékeinek viszonteladásáról, valamint arról, hogy a Dell saját rendszereiben is használni fogja a BMC szoftvereit.

A Dell belső BMC szoftverhasználatáról szóló szerződés értéke több millió dollár, közölte Jane McMillian, a BMC szóvivője, aki további részleteket nem árult el egyik megállapodással kapcsolatban sem. Mike Maher, a Dell szóvivője szintén nem kommentálta a megállapodásokat.

A BMC folyamatosan építi ki kapcsolatait, korábban olyan cégekkel kötöttek hasonló megállapodásokat, mint az IBM és az adattárolási piacvezető EMC -- a cél természetesen az, hogy az ügyfelek számítógépeinek egyre több részén fussanak a BMC szoftverei. A BMC termékei a Dell Intelligent IT szoftver-, szolgáltatás- és kapcsolatok csomagjába fognak tartozni.

A BMC szeptemberben állapodott meg a szoftvergyártó Peregrine Systems Remedy részlegének 350 millió dolláros felvásárlásáról. Ez utóbbi ügylethez egyelőre szükséges az eladó csődbírójának hozzájárulása.

A Dell európai adatközpontjaiban már jelenleg is a BMC szoftvereit használják a számítógéprendszer-menedzsment és felügyeleti funkciók automatizálására.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról