Szerző: roberto

2002. október 11. 14:17

Jelentősen nőtt a Juniper negyedéves nettó vesztesége

[Bloomberg, WSJ] A hálózati berendezéseket gyártó Juniper Networks csütörtökön a tőzsdezárás után közzétette harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit: a cég nettó vesztesége jóval nagyobb volt, mint az előző év hasonló időszakában, míg a forgalom 25%-kal csökkent.

A piacvezető Cisco Systems legnagyobb riválisa bejelentette, hogy a harmadik negyedéves nettó veszteség 88,3 millió dollár (részvényenként 24 cent) volt, szemben a tavalyi hasonló időszakban elért 29,7 millió dolláros (részvényenként 9 centes) veszteséggel. A cég negyedéves forgalma 152 millió dollár volt; a tavalyi hasonló időszakban 201,7 millió dollár volt a vállalat forgalma.

A Sunnyvale (Kalifornia) központú Juniper harmadik negyedéves eredményeiben már benne voltak a nemrégiben lezárult Unisphere Networks akvizíció eredményei.

A Juniper pro forma (egyszeri tételek nélküli) vesztesége 8,4 millió dollár (részvényenként 2 cent) volt, szemben az egy évvel korábbi 32,5 millió dolláros (részvényenként 10 centes) nyereséggel. A First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 2 centes veszteségre és 154,3 millió dolláros forgalomra számítottak. Júliusban a cég részvényenként 2 centes pro forma nyereséget és 155-160 millió dollár közötti forgalmat jelzett előre.

"Figyelembe véve a kemény piaci körülményeket és a nemrégiben befejezett akvizíciót, meg vagyunk elégedve azzal, hogy sikerült elérni a cég harmadik pénzügyi negyedéves célkitűzéseit" -- mondta Scott Kriens, a Juniper elnök-vezérigazgatója.

Ami a jelenlegi, negyedik pénzügyi negyedévet illeti, a vállalat közölte, hogy a forgalom várhatóan változatlan, azaz nagyjából 152 millió dollár lesz. A First Call által megkérdezett szakértők 155,8 millió dolláros forgalomra számítottak a negyedik negyedévben. Marcel Gani, a Juniper pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy a negyedik negyedéves pro forma veszteség részvényenként 1 cent lesz, ez megfelel az elemzők előrejelzéseinek.

A cég, amely a Cisco legnagyobb riválisa a csúcskategóriájú internetberendezések terén, nehéz időket él át, mivel a távközlési cégek jelentősen visszafogták berendezésvásárlásaikat. Ezenkívül jelentősen nőtt a verseny az utóbbi időben a Cisco részéről.

A Juniper részvényárfolyama Németországban 60 eurócenttel (11,24%-kal) 4,74 euróra csökkent a bejelentés hatására. Várhatóan a Nasdaqon is csökkenni fog a vállalat részvényárfolyama, ami akár némi negatív hatással is lehet a piacra. Csütörtökön a cég részvényárfolyama 58 centtel (12,61%-kal) 5,18 dollárra emelkedett a Nasdaqon.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.