:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 29. 14:28

Lemondott a SuSE Linux elnöke, Dirk Hohndel

[CNET] Lemondott a német SuSE Linux szoftvervállalat elnöke, Dirk Hohndel. Az utódjáról egyelőre nincs információ. Hohndel volt egyben a vállalat műszaki igazgatója is.

[CNET] Lemondott a német SuSE Linux szoftvervállalat elnöke, Dirk Hohndel. Az utódjáról egyelőre nincs információ. Hohndel volt egyben a vállalat műszaki igazgatója is.

A SuSE illetékesei egyelőre nem kommentálták az igazgató döntését, csupán annyit közöltek, Hohndel más jellegű terveit szeretné megvalósítani a jövőben.

Hohndel lemondása egy hónappal azután történt, hogy a SuSE Linux vezérigazgatója távozott és a vállalat dolgozóinak 10 százalékát elbocsátották. Elemzők szerint hamarosan újabb változások várhatók a SuSE vezetésében.

"Ha a vállalatoknál ilyen magas pozícióban személyi változások történnek, azt általában azt jelenti, hogy az üzletpolitikájuk is gyökeresen átalakul" - magyarázta a helyzetet az IDC Linuxszal foglalkozó elemzője, Dan Kusnetzky.

Az IDC felmérése szerint a SuSE jelenleg a világ második legnagyobb Linux-disztribútora. A piacvezető Red Hat 23 százalékos részesedést tudhat magáénak, a SuSE pedig 18,2 százalékot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:54

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.