:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 13. 10:41

A Sega ismét csökkentette a Dreamcast árát

A Sega amerikai részlege bejelentette, hogy további 20 százalékkal csökkenti a Dreamcast játékkonzolok árát annak érdekében, hogy minél hamarabb túladjon a felhalmozódott készleteken.

A Sega amerikai részlege bejelentette, hogy további 20 százalékkal csökkenti a Dreamcast játékkonzolok árát annak érdekében, hogy minél hamarabb túladjon a felhalmozódott készleteken.

A Sega még januárban jelentette be, hogy kivonul a veszteséget termelő konzol-üzletágból és ezentúl kizárólag szoftverfejlesztéssel foglalkozik. A vállalat a jövőben nem csupán a rivális gyártók konzoljaira (PlayStation 2, Xbox, Game Cube, Game Boy Advance) készít majd programokat, hanem mobiltelefonokra és kéziszámítógépekre is fejlesztenek majd.

A két éve piacon levő Dreamcast ára mától 99,95 dollár helyett mindössze 79,95 dollár. A Sega utolsó gépe 199 dolláros áron debütált az USA-ban 1999 szeptemberében, de nem tudott versenyezni a Sony gépeivel. Ezért a Sega 2000 nyarán 149 dollárra szállította le a Dreamcast árát, 2001 januárjában pedig már csak 99 dollárt kértek érte.

Az Egyesült Államokban eddig 3,9 millió Dreamcast talált gazdára, világszerte pedig több, mint 8 millió darabot adtak el a konzolból. A Sega nem hozta nyilvánosságra, hogy még hány gépe van raktáron, de a vállalat vezetői szerint az év végére szeretnének mindegyiken túladni.

Aki most vásárol Dreamcast-ot, annak örömhír lehet, hogy a számos kiváló régebbi játék mellé idén még több, mint 20 programot jelentet meg a Sega. Az alkatrészutánpótlás a garanciális javításokhoz pedig még 6 évig megoldott - állítja a gyártó.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.