:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 29. 15:05

IDF: az Intel köztesréteg technológiát jelentett be a peer-to-peer képességek felgyorsítására

Patrick Gelsinger
Patrick Gelsinger
[Mmd] Az Intel Corporation ma jelentette be a P2P (peer-to-peer) technológia hamarosan elérhető építőelemeit, hogy segítsen felgyorsítani a P2P lehetőségeket azokban a szoftverekben, amelyeket a szoftveralkalmazások következő generációját fejlesztők készítenek.

A bejelentés az Intel P2P programjának első technológiai kibocsátását jelzi, amelyet az ez év tavaszán rendezett IDF fejlesztőkonferencián Pat Gelsinger alelnök, az Intel Architecture Group főtechnológusa jelentett be. A program célja, hogy lendületet adjon a P2P-nek, katalizálja a P2P-ipart és olyan P2P technológiai építőelemeket szállítson, amelyek ösztönzik a P2P lehetőségek adoptálását az alkalmazásokba.

"A P2P óriási potenciális lehetőséget kínál mind az üzleti mind az otthoni alkalmazások kiterjesztésére az asztali PC és a Pentium 4 mikroprocesszor teljesítményére alapozva" -- jelentette ki Louis Burns alelnök, az Intel Desktop Products Group részlegének a vezetője. "Az Intel kiegészítő építőelemeket fejleszt az IT-ipart és a fogyasztókat érintő kérdések kezeléséhez, és hogy lerövidítse az alkalmazásfejlesztések piacra kerülési idejét."

A technológia első kibocsátásának a célja az XML webszolgáltatások és a P2P szolgáltatások létrehozásának és fejlesztésének a javítása, kihasználva a meglévő ipari szabványokat (pl. SOAP) és fejlesztőeszközöket, valamint támogatni a P2P-re képes alkalmazások együttműködését. A technológia hozzájárul majd az együttműködés növeléséhez, a tudáskezeléshez, P2P kereséshez és a hatékony tartalom szétosztási képességekhez az XML webszolgáltatások alkalmazásaiban.

A technológia köztes rétege magában foglalja a helyfüggetlenség, a titkosítás és a hozzáférhetőség támogatását. Ez segíteni fogja az ISV prototípusokat és új peer-to-peer képességek fejlesztését az alkalmazásaikban a Microsoft .NET keretrendszeren. Az első kibocsátásnál azért esett a Microsoft .NET keretrendszerére a választás, mert támogatja a P2P képességeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.