Szerző: roberto

2001. augusztus 2. 10:59

Megjelent a KOffice irodai programcsomag 1.1 RC1-es verziója

[KDE News] A KDE Projekt bejelentette a KDE-s irodai programcsomag 1.1-es verziójából az első kiadásra jelölt (RC1) változatot. A csomag fejlesztése már szigorúan csak a hibajavításokra korlátozódik, a végleges 1.1-et augusztus közepére ütemezték a fejlesztők. Az 1.1 utolsó bétájához hasonlóan a mostani kiadásról is kijelentették, hogy ez eddig minden idők legjobb KOffice verziója. A csomagban már Kontour a neve az egy-két hónapja még Killustrator néven futó vektorgrafikus programnak (ld. a kapcsolódó híreket).

KDE[KDE News] A KDE Projekt bejelentette a KDE-s irodai programcsomag 1.1-es verziójából az első kiadásra jelölt (RC1) változatot. A csomag fejlesztése már szigorúan csak a hibajavításokra korlátozódik, a végleges 1.1-et augusztus közepére ütemezték a fejlesztők. Az 1.1 utolsó bétájához hasonlóan a mostani kiadásról is kijelentették, hogy ez eddig minden idők legjobb KOffice verziója. A csomagban már Kontour a neve az egy-két hónapja még Killustrator néven futó vektorgrafikus programnak (ld. a kapcsolódó híreket).

A bejelentésben külön kiemelik, hogy a KWord-ben jelentős változások történtek, ezentúl a képekkel is működnek a húzd és ejtsd műveletek, másolhatók és beilleszthetők a táblázatok, valamint loklizációs és egyéb javítások történtek.

A KOffice 1.1 RC1 legalább 2.2.4-es Qt-t és 2.1.1-es kdelibs csomagot igényel. A fordítást pedig legalább gcc-2.95-tel érdemes csak megkísérelni. A forrás és a különféle disztribúciókhoz készített bináris csomagok KDE FTP-szerveréről vagy valamelyik tükörről tölthetőek le. (Ha most nincs is a szerveren a disztribúciónkhoz fordított csomag, érdemes néhány naponként újra megnézni, mert a binárisokat tartalmazó könyvtár idővel bővülni szokott.) érdemes A változások listája itt olvasható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról