:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. augusztus 2. 10:43

A Compaq bemutatta EMA 16000 adattárolási megoldását

[Mmd] A Compaq EMEA részlegének bemutatott EMA (Enterprise Modular Array) 16000 megoldása kimondottan olyan ügyfelek számára készült, akiknek adattárigénye a lehető legkisebb eszközméret mellett igényel folyamatosan növelhető kapacitást és csúcsteljesítményt.

[Mmd] A Compaq EMEA részlegének bemutatott EMA (Enterprise Modular Array) 16000 megoldása kimondottan olyan ügyfelek számára készült, akiknek adattárigénye a lehető legkisebb eszközméret mellett igényel folyamatosan növelhető kapacitást és csúcsteljesítményt.

Az EMA16000 adattárolási megoldás akár 168 darab, összesen 12,2 terabájtnyi kapacitást biztosító lemez kezelésére is képes. Az eszköz helyszükséglete teljes kapacitáskihasználtság esetén sem több egy négyzetméternél.

A Modular Array termékcsalád legújabb tagja nem tartalmaz egyszeres meghibásodási pontot (NSPoF) és vegyes szállítói forrásból származó operációs rendszerekkel is képes együttműködni. A megoldást olyan ügyfeleknek szánják, akik egyszerűen konfigurálható és egyetlen helyszínről menedzselhető, rugalmas és nagy tárkapacitású adattárolási architektúrára szeretnének szert tenni.

Az EMA16000 a Windows NT - MSCS, az OpenVMS és True64 Unix - TruCluster, a SUN Solaris - SUN Cluster, a Novell NetWare - NWCS és az Oracle párhuzamos szervercsoportokkal képes együttműködni. Többféle operációs rendszert is kiszolgál: mind Intel mind RISC processzorokon futó operációs rendszereket. A teljes körűen integrált Fibre Channel adattárolási megoldással ellátott EMA16000 támogatja a StorageWorks termékcsalád univerzális (modula) Compaq-meghajtóit ezáltal a szerverek és a diszkalrendszerek diszkjei igény szerint átcsoportosíthatók Az EMA16000 testre szabott kiegészítő szolgáltatásokat (pl. RAID- és kontroller előbeállítást, illetve komplett nagy sűrűségű megoldások esetén lemezcímkézést) is kínál, amelyek az előre beállított lemezekkel és a hálózati kapcsolókkal (switchekkel) együtt rendelhetők meg. Ez a lehetőség jelentősen mérsékli a bevezetési időt és kiküszöböli a költséges helyszíni konfigurációs időt.

Az EMA12000 megoldást kiegészítő EMA16000, új, nagy sűrűségű adattárolási csomagként funkcionál. Ideálisan alkalmazható nagy tárkapacitást igénylő adatközpontokban. Az eszköz elemei a korlátlan kapacitást és méretezhető teljesítményt nyújtó megoldások konfigurálásához szükséges rugalmasságot is biztosítják. A megoldás a vegyes szállítói forrásból származó operációs környezetek támogatására és az adatközpontok szigorú rendelkezésre állási követelményeinek kielégítésére is alkalmas. Külön megrendelés alapján az EMA16000 egyedileg is, testreszabottan konfigurálható. Ebben az esetben a Compaq moduláris adattárolási elemeinek felhasználásával alakítják ki az ügyfél elvárásainak megfelelő konfigurációt.

A piacvezető teljesítményt az EMA16000 magas diszk férőhelye biztosítja. Az új diszkalrendszer támogatja az új, 10 000 fordulat/perc sebességű 1"-os 72.8GB Ultra3 SCSI univerzális meghajtókat, ezáltal nagyobb adattárolási kapacitást tesz elérhetővé. Ráadásul az új EMA16000 rendelkezik az üzletágban a legnagyobb kapacitássűrűséggel, ami a rendkívül kis méretben is megnyilvánul. Az eszköz 72 gigabájtos meghajtók használatával akár 12,2 terabájt kapacitást is képes egyetlen szekrényen belül biztosítani.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.