Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

VIA processzoros aprócska noteszgépet mutatott be a Packard Bell

Bányai György, 2007. szeptember 04. 16:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Packard Bell a berlini IFA szakkiállításon bejelentette a VIA referenciaajánlására (VIA NanoBook) épülő 1 kilogrammnál is könnyebb EasyNote XS UMPC-jét.

hirdetés
[HWSW] A Packard Bell a berlini IFA szakkiállításon bejelentette a VIA referenciaajánlására (VIA NanoBook) épülő 1 kilogrammnál is könnyebb EasyNote XS UMPC-jét.

A 7 hüvelykes kijelzővel szerelt masina a VIA C7-M Ultra Mobile Platform köré épül, amelynek kikötése 1 gigahertz feletti órajelű processzor és 1 gigabájt memória. A parányi készülék vezeték nélküli hálózati csatolóval is fel lett szerelve, amelynek bekapcsolt állapota mellett is kitart az akkumulátor legalább 3 óra hosszat. A hagyományos noteszgépre hasonlító felépítésű készülékházban optikai meghajtó nincs, a háttértároló 30 gigabájt adat elnyelésére képes, megtalálható benne két USB port és egy SD kártyafoglalat is.


Inkább noteszgép, mint UMPC: Packard Bell EasyNote XS

A 950 gramm tömegű EasyNote XS (Extra Smart) Windows XP Home Edition operációs rendszert futtat, de természetesen különféle Linux-változatokkal is elboldogul. Richard Brown, a VIA marketing-igazgatója örömmel fogadta a hírt, miszerint a Packard Bell a VIA platformját választotta ultramobil gépének alapjául: "A Packard Bell vásárlók megelégedéssel fogják használni a VIA megoldását, amely nagy szabadságot ad a kreativitás és a produktivitás terén, amit a kis méret és a hosszú akkumulátoros üzem tesz lehetővé." Az EasyNote XS piacra kerülésének időpontja, valamint ára ezidáig még nem ismert.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.