Szerző: Bányai György

2007. szeptember 4. 16:06

VIA processzoros aprócska noteszgépet mutatott be a Packard Bell

A Packard Bell a berlini IFA szakkiállításon bejelentette a VIA referenciaajánlására (VIA NanoBook) épülő 1 kilogrammnál is könnyebb EasyNote XS UMPC-jét.

HIRDETÉS

[HWSW] A Packard Bell a berlini IFA szakkiállításon bejelentette a VIA referenciaajánlására (VIA NanoBook) épülő 1 kilogrammnál is könnyebb EasyNote XS UMPC-jét.

A 7 hüvelykes kijelzővel szerelt masina a VIA C7-M Ultra Mobile Platform köré épül, amelynek kikötése 1 gigahertz feletti órajelű processzor és 1 gigabájt memória. A parányi készülék vezeték nélküli hálózati csatolóval is fel lett szerelve, amelynek bekapcsolt állapota mellett is kitart az akkumulátor legalább 3 óra hosszat. A hagyományos noteszgépre hasonlító felépítésű készülékházban optikai meghajtó nincs, a háttértároló 30 gigabájt adat elnyelésére képes, megtalálható benne két USB port és egy SD kártyafoglalat is.


Inkább noteszgép, mint UMPC: Packard Bell EasyNote XS

A 950 gramm tömegű EasyNote XS (Extra Smart) Windows XP Home Edition operációs rendszert futtat, de természetesen különféle Linux-változatokkal is elboldogul. Richard Brown, a VIA marketing-igazgatója örömmel fogadta a hírt, miszerint a Packard Bell a VIA platformját választotta ultramobil gépének alapjául: "A Packard Bell vásárlók megelégedéssel fogják használni a VIA megoldását, amely nagy szabadságot ad a kreativitás és a produktivitás terén, amit a kis méret és a hosszú akkumulátoros üzem tesz lehetővé." Az EasyNote XS piacra kerülésének időpontja, valamint ára ezidáig még nem ismert.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.