Szerző: Bodnár Ádám

2007. szeptember 10. 12:29

A Capgemini is támogatja a Google Apps vállalati használatát

Otthoni felhasználók és oktatási intézmények után idén tavasz óta vállalatok számára is elérhető a Google Apps, amelyhez mostantól nem kisebb cég, mint a francia Capgemini nyújt majd támogatást, mind a bevezetésben, mind pedig az üzemeltetésben.

HIRDETÉS

[HWSW] Otthoni felhasználók és oktatási intézmények után idén tavasz óta vállalatok számára is elérhető a Google Apps, amelyhez mostantól nem kisebb cég, mint a francia Capgemini nyújt majd támogatást, mind a bevezetésben, mind pedig az üzemeltetésben.

Testreszabható

A levelezőt (Gmail), szövegszerkesztőt és táblázatkezelőt (Docs & Spreadsheets), valamint naptárat (Google Calendar) tartalmazó programcsomag évente és felhasználónként 50 dollárért szolgáltatásként vehető igénybe és ha hihetünk Eric Schmidtnek, a Google elnök-vezérigazgatójának, még az idén egy prezentációkészítővel is kibővül. Az éves előfizetési díjért cserébe garantált rendelkezésre állást, 10 gigabájtos tárhelyet, 24 órás telefonos támogatást és extra felügyeleti képességeket is tartalmaz, és nincsenek benne hirdetések.

A Google Apps Premier Edition felhasználóinak a cég alkalmazásprogramozási felületeket (API) is rendelkezésre bocsát, hogy a vállalatok egyedileg testre szabhassák a szolgáltatást, például a beléptetőrendszerbe integrálás céljából. A Capgemini professzionális bevezetési támogatást nyújt a Google Appshoz, amely magában foglalja a szoftver testreszabását is annak érdekében, hogy az a legjobban illeszkedjen a vállalati folyamatokhoz.

Beszivárgott

Google Apps Az outsourcing keretében világszerte közel 1 millió PC üzemeltetését végző Capgemini szerint a Google Apps már ma is elterjedt a vállalatoknál, azonban a dolgozók gyakran az IT-részleg engedélye és jóváhagyása nélkül, saját szakállukra használják, ami problémákat okoz például egyes dokumentumok menedzselésekor. Ennek egyik oka nyilvánvalóan az, hogy a nagyvállalatok viszonylag óvatosak az új technológiák bevezetésével kapcsolatban, és nehezen váltanak a jól megszokott Microsoft Office-ról még akkor is, ha a funkcióinak csak a töredékét használják ki.

A Google mindazonáltal óvakodik attól, hogy szoftverét az Office ellenlábasaként mutassa be, a cég szerint a Google Apps más felhasználói kört céloz, mint a Microsoft irodai szoftvere. Elemzők és piaci szakértők ugyanakkor egyhangúan úgy vélik, hosszú távon a Google célja az Office dominanciájának kikezdése és az egyre fejlődő szolgáltatás várhatóan sokakat elcsábít a Microsoft irodai csomagjától.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 13:14

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.