Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Üzleti intelligencia Microsoft-módra: megjelent az Office PerformancePoint Server 2007

Bodnár Ádám, 2007. szeptember 20. 14:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Microsoft megkezdte az Office PerformancePoint Server 2007 forgalmazását, ez a vállalat régóta várt belépője az üzletiintelligencia-szoftverek (business intelligence, BI) egyre növekedő piacára. Ez az utolsó komponense az Office 2007 csomagnak és éppen a kitűzött határidőre készült el, a Microsoft a nyár végére ígérte a premiert.

hirdetés
[HWSW] A Microsoft megkezdte az Office PerformancePoint Server 2007 forgalmazását, ez a vállalat régóta várt belépője az üzletiintelligencia-szoftverek (business intelligence, BI) egyre növekedő piacára. Ez az utolsó komponense az Office 2007 csomagnak és éppen a kitűzött határidőre készült el, a Microsoft a nyár végére ígérte a premiert. A PerformancePoint Server 2007 a Microsoft Office 2003-mal és az Office 2007-tel kompatibilis, működéséhez Microsot SQL Server 2005 szükséges.

A redmondiak nem más állítanak, mint hogy az Office PerformancePoint Serverrel a vállalatok lényegében a már jól megszokott Office-alkalmazásokon (Excel, Outlook, Sharepoint) keresztül készíthessenek kimutatásokat, jelentéseket, scorecardokat, benchmarkokat, ezáltal összességében javíthatják a vállalat versenyképességét és hatékonyságát. A döntések előtt gyorsan összeszedhetik a szükséges információkat, előrejelzéseket és költségterveket készíthetnek lényegében anélkül, hogy elhagynák az ismerős Office-környezetet.

Jeff Raikes, a Microsoft üzleti szoftverekért felelős részlegének vezetője szerint a BI elterjedtségben ma ott tart, ahol a szövegszerkesztők álltak 20 évvel ezelőtt, amikor csak kevés kiválasztott férhetett hozzá az ilyen szoftverekhez. "A célunk az, hogy ezt a képességet elérhetővé tegyük az összes infomunkás számára" -- mondta Raikes. "Forradalmasítani fogjuk az üzleti intelligenciát azáltal, hogy minden eddiginél alacsonyabb felhasználónkénti áron, széles körben elérhetővé tesszük. A Microsoft tízszer annyi dolgozóhoz juttatja el a BI-képességeket, mert pontosan oda visszük el, ahol nap mint nap dolgoznak."

A Microsoft várakozásai szerint az Office PerformacePoint Serverrel nem csak a BI-területen működő versenytársaktól (pl. SAS, Cognos, Business Objects, vagy az Oracle által nemrég felvásárolt Hyperion) vesz majd el piaci részesedést, hanem olyan vállalatokat is a BI felé terel, amelyek ma még csak Excelt használnak a pénzügyi tervezéshez vagy a kimutatások készítéséhez. A Microsoft úgy árazta a terméket, hogy alávágjon a versenytársaknak. Az Office PerformancePoint Server 2007 szerverenként 20 ezer dollár, felhasználónként pedig 195 dollár.

Az Office PerformancePoint Server 2007 gyakorlatilag három már létező terméket kombinál: a Microsoft Scorecard Managert, a korábban Biz Sharp kódnéven ismert pénzügyi tervező alkalmazást, valamint a ProClarity 2006 tavaszi felvásárlásával megszerzett adatelemzési és vizualizációs technológiát. A következő fél-egy évben a Microsoft integrálni fogja a termékbe a 2001-ben megvett FRx Software főkönyvi jelentékészítő eszközt, amellyel a PerformancePoint-felhasználók a Dynamics megoldásokban tárolt adatokat is könnyen elérhetik.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.