Szerző: Ady Krisztián

2008. február 14. 10:57

Tovább bővül a Vodafone HSDPA-lefedettsége

A február elejei újabb tíz település bekapcsolásával már 66 településen érhető el a Vodafone gyors internetezést biztosító HSDPA hálózata, a lefedettség azonban a jövőben további területekkel bővül. Február elejétől Baja, Békéscsaba, Kistarcsa, Nagytarcsa, Szekszárd, Szigethalom, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, és Kaposvár területén is nagyobb sebességre kapcsoltak az erre alkalmas modemek, adatkártyák.

[HWSW] A február elejei újabb tíz település bekapcsolásával már 66 településen érhető el a Vodafone gyors internetezést biztosító HSDPA hálózata, a lefedettség azonban a jövőben további területekkel bővül. Február elejétől Baja, Békéscsaba, Kistarcsa, Nagytarcsa, Szekszárd, Szigethalom, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg, és Kaposvár területén is nagyobb sebességre kapcsoltak az erre alkalmas modemek, adatkártyák.

A Buzz HSDPA figyelője szerint frissült a Vodafone online térképe, mely szerint egész Magyarországon belehúz hazánk harmadik mobilszolgáltatója. A Tisza menti települések mellett számos Közép- és Nyugat-Magyarországi városban is elindul majd a harmadik generációs hálózat, és vele a HSDPA technológia nyújtotta gyorsabb mobilinternet.

A Vodafone több milliárdos beruházással bővíti hálózatát 2008-ban, de a már meglévő bázisállomásokat is folyamatosan gyorsabb sebességre kapcsolják át. A jelenlegi HSDPA-lefedett területek egy részén már elérhető a HSUPA technológia is, mely jelenleg 1,4 megabit/s-os elméleti maximális feltöltési sebességet nyújthat a mobil internetezőknek -- a valós feltöltési sebesség körülbelül 1 megabit/s-ban maximalizálódhat.

Tervezett HSDPA-bővítési térkép

A teljes fejlesztési listán Ajka, Békés, Celldömölk, Csongrád, Dombóvár, Gödöllő, Gyula, Hajdúdorog, Hajdúszoboszló, Kiskunhalas, Körmend, Makó, Mátészalka, Mórahalom, Mosonmagyaróvár, Nagyecsed, Oroszlány, Pápa, Pilis, Sárvár, Sátoraljaújhely, Siklós, Szentes, Tapolca, Tiszakécske, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Tolna, Várpalota, Vásárosnamény és Zalaszentgrót szerepel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról