Szerző: Ady Krisztián

2008. február 6. 16:26

A maximumot hozza ki a mobilhálózatokból az Option új HSPA modulja

Számos új mobil adatátviteli kártyát, modult mutat be a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen az adatkártyák egyik vezető gyártója, az Option. A dizájn-díjnyertes USB-modul mellett bemutatkozik a világ első négysávos ExpressCard HSPA-modulja, illetve a leggyorsabb feltöltésre képes megoldás is.

[HWSW] Számos új mobil adatátviteli kártyát, modult mutat be a barcelonai Mobile World Congress 2008 rendezvényen az adatkártyák egyik vezető gyártója, az Option. A dizájn-díjnyertes USB-modul mellett bemutatkozik a világ első négysávos ExpressCard HSPA-modulja, illetve a leggyorsabb feltöltésre képes megoldás is.

A legnagyobb érdeklődésre valószínűleg az a beépíthető mobilinternetes modul tarthat majd számot, mely a HSPA rövid története során végre elsőként várhat a mobilszolgáltatók fejlesztéseire -- eddig a mobilszolgáltatók mindig megelőzték az eszközgyártókat, például korábban volt itthon elérhető a 7,2 megabit/s-os letöltés a T-Mobile hálózatán, mint a gyártók piacra dobták volna erre alkalmas adatkártyáikat.

Az Option új modulja a maximumot hozhatja ki a mobilhálózatokból, az első vezeték nélküli megoldás lesz, mely a HSUPA villámgyors feltöltési technológia jelenlegi maximumát, 5,76 megabit/s-os feltöltést -- ez másodpercenként 730 kilobájt! -- támogat majd. A modullal felszerelt noteszgépek akár tízszer nagyobb sebességgel tölthetnek majd fel adatokat az internetre mobilhálózaton keresztül, mint egy átlagos kábelmodemes eléréssel, de erre természetesen a mobilszolgáltatóknak is fel kell készíteniük hálózatukat.

Option GlobeTrotter EXPRESS HSUPA
Option GlobeTrotter Express HSUPA kártya

Az esemény során az Option bemutatja az érdeklődőknek a legkisebb beépíthető HSPA modult, a GTM501-et is. A barcelonai rendezvényen több mint 1300 telekommunikációs vállalat képviselteti magát, az évente megrendezett esemény a mobilvilág legnagyobb kiállítása.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról