Szerző: Bányai György

2008. február 4. 10:55

Év közepétől piacon a hajlékony kijelzővel szerelt Readius e-könyv olvasó

A Polymer Vision közelményéből újabb részletek derültek ki a hajlékony kijelzővel szerelt mobil mindenessel, a Readiussal kapcsolatban. A közlemény a technikai adatok részletes ismertetése mellett a piacra kerülés dátumáról is tett említést.

[HWSW] A Polymer Vision közelményéből újabb részletek derültek ki a hajlékony kijelzővel szerelt mobil mindenessel, a Readiussal kapcsolatban. A közlemény a technikai adatok részletes ismertetése mellett a piacra kerülés dátumáról is tett említést.

A leginkább szövegolvasásra termett 115 grammos Readius 320x240 képpontos, 16 szürkeárnyalat megkülönböztetésére alkalmas kijelzője összehajtható, rendelkezik HSDPA adatátviteli képességekkel, sőt, mobiltelefonként, hangalapú szolgáltatások igénybevételére is használható, mely lehetőségre a korábbi híradások eddig nem tértek ki.

A készülék összehajtogatott állapotban 115x57x21milliméteres méretével nagyjából akkora, mint egy mai közepes méretű mobiltelefon, kinyitva azonban 5 hüvelykes kijelzőjén jeleníti meg a tartalmakat, amelyek elektronikus könyvek, illetve weboldalak is lehetnek. A Windows CE platformra épült Readius emellett tartalmazza a személyes adatkezelő alkalmazásokat, köztük egy email klienst is. A letöltött tartalmak 8 gigabájtos MicroSD kártyán kerülnek tárolásra.

Polymer Vision Readius

Az érdeklődők a terméket először a Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World konferencián tekinthetik meg, piacra kerülésének idejével kapcsolatban annyit tudhatunk; hogy ez év közepén, tehát június-július környékén érkezhet elsőként az olasz Telecom Italia szolgáltatóhoz, majd közvetlenül utána Ausztráliába is.

A Philipsből 2006-ban kivált Polymer Vision múlt év végén jelentette be a Readiusban alkalmazott felcsavarható, hajlékony e-papír kijelzőjének sorozatgyártását. Kevesebb mint 12 hónap alatt az üres southamptoni gyáregységbe bekerültek a szalagok, a kijelzők első sorozata pedig tavaly december elején le is gördült a gyártósorról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról