:

Szerző: Koi Tamás

2008. október 13. 12:58

Decembertől kapható az LG második Prada okostelefonja

Beérett az LG és az olasz Prada divatcég együttműködésének legújabb gyümölcse: hónapokon belül érkezik a második generációs Prada okostelefon. A szétcsúsztatható, QWERTY-billentyűzetes utód lényegesen okosabb az elődjénél, de ugyanannyiért árulják majd a boltok az év végétől.

[HWSW] Beérett az LG és az olasz Prada divatcég együttműködésének legújabb gyümölcse: hónapokon belül érkezik a második generációs Prada okostelefon. A szétcsúsztatható, QWERTY-billentyűzetes utód lényegesen okosabb az elődjénél, de ugyanannyiért árulják majd a boltok az év végétől.

Az LG több mint két éve kezdte a közös munkát az olasz divatházzal a telefon megtervezésével kapcsolatban. Az új Prada telefon formatervét -- akárcsak az előző változat esetében -- Miuccia Prada irányításával a divatház tervezői dolgozták ki, a készülék kezelőfelületét, menüit, a háttereket és hangokat szintén a Prada tervezői készítették el. Az új készülék első ránézésre nem is különbözik lényegesen elődjétől, az előlapot továbbra is a megszokott 3 hüvelykes, 240x400 pixeles felbontású érintőkijelző borítja.

LG Prada II
LG Prada II: üzenetfüggőknek

A Prada II azonban már egy szétcsúsztatható mobil, teljes QWERTY-klaviatúrával, így a szöveges üzenetek írása lényegesen egyszerűbbé válhat az új változattal. Talán ennél is lényegesebb újdonság az új, négy- plusz kétsávos rádió, ami immár a gyors adatátvitelre képes HSDPA-hálózatokkal is együttműködik. A frissített változatba 802.11b/g kompatibilis WLAN-modul is került, és 2.1-es Bluetooth adóvevőt is kapott. Helymeghatározó (GPS) rendszer ellenben nincs a most megjelent készülékben sem.

Az LG második Prada telefonja mindezen túl egy 5 megapixeles kamerával is rendelkezik, ami LED-vakut is kapott, valamint alkalmas videofelvétel készítésére is. Az érzékelő előtt található optikát a Schneider-Kreuznach szállítja. A készülék multimédiás képességeit a szokásos zenelejátszó és az FM-rádió teszik teljessé.

Az új Prada az LG tervei szerint még idén év vége előtt megjelenik a nagyobb nyugat-európai piacokon, így többek közt Franciaországban, Hollandiában, Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban. A divattelefonért 600 eurót kérnek majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.