:

Szerző: zimi

2008. október 31. 10:45

Minőségi CCD-érzékelővel ígér alacsony fogyasztást az Epson Perfection V300 Photo fotószkenner

Köztudottan a CCD-érzékelővel felszerelt lapolvasókkal érhető el a legjobb beolvasási minőség, ám fogyasztásuk magasabb, mint a CIS-érzékelővel felszerelt modelleké. Az új Epson V300 alacsony fogyasztást ígér CCD alapokon is.

[HWSW] Köztudottan a CCD-érzékelővel felszerelt lapolvasókkal érhető el a legjobb beolvasási minőség, ám fogyasztásuk magasabb, mint a CIS-érzékelővel felszerelt modelleké. Az új Epson V300 alacsony fogyasztást ígér CCD alapokon is.

Nem csak fotók, dokumentumok, könyvek és filmek és keretes diák beolvasására is használható az új Epson V300 Photo. A beépített átvilágító egység és a 4800 dpi felbontás lehetővé teszi professzionális minőségű film anyagok beolvasását is. A mellékelt Easy Photo Fix szoftverrel könnyen visszaállíthatók a megfakult képek színei, kompenzálható a a háttér túlvilágítottsága, eltávolítható a porszennyeződés. Rendelkezésünkre áll a kereshető PDF állományba alakítás lehetősége is, ami házi volumenű dokumentum archiváláskor lehet hasznunkra.

Jó minőségű beolvasással kecsegtet a CCD-érzékelő, melyet általában hideg-katód lámpával kombinálnak a konstruktőrök. Ezúttal azonban az Epson ReadyScan LED megvilágítását használták, ami kiküszöböli az eddig szokásos több tíz másodperces bemelegedési időt és drasztikusan visszafogja az energiafogyasztást is. Ugyanakkor a fehér LED színképe eltér a megszokott katód lámpákétól, eltérő jellegzetességei miatt egy egészen más karakterisztikájú beolvasó egységre számíthatunk, mint amivel eddig találkozhattunk a gyártó kínálatában.

Az alacsony fogyasztás lehetővé tette, hogy a V300 Photo ENERGY STAR minősítést kapjon. A nemzetközi piacon idén novembertől lesz elérhető az új termék, 99 eurós fogyasztói áron. Hazai bevezetése a jövő év elejére várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.