Szerző: Bányai György

2008. október 10. 11:03

Közeleg az MSI második generációs Wind netbookja

Az MSI új, a jelenlegi Wind netbookját idővel leváltó modellel lepheti meg a piacot decemberben. Az U120 az alapjellemzőket illetően nem tartalmaz a ma piacon lévő Windhez képest sok újdonságot, ám külsőre attól jelentős mértékben különbözik.

[HWSW] Az MSI új, a jelenlegi Wind netbookját idővel leváltó modellel lepheti meg a piacot decemberben. Az U120 az alapjellemzőket illetően nem tartalmaz a ma piacon lévő Windhez képest sok újdonságot, ám külsőre attól jelentős mértékben különbözik.

Az U120-szal kapcsolatban még nem lehetünk száz százalékosan biztosak abban, hogy váltani fogja a jelenleg forgalomban lévő U100 típust, ám számos híradás második generációs újdonságként említi. Az MSI Wind U120 külsőre az oldalunk hasábjain tesztelt U100-tól leginkább a külsőt érintő stílusjegyekben különbözik, élesen elkülönülő két kontrasztos szín, a törtfehér és a fekete adja hozzá az alapokat. E kevésbé játékos formaterv kismértékben a szögletes Fujitsu Siemens netbook burkolatot is eszünkbe juttathatja.

Az MSI az U120-szal leginkább az üzleti felhasználási területet célozza, az U100-tól jelentős mértékben különböző formavilágú burkolat alatt a már jól megszokott 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzor és egy gigabájt memória lapul. Háttértárként hagyományos merevlemez és SSD meghajtó egyaránt választható, előbbi 120 gigabájt adatot nyelhet el, utóbbi változatok pedig -- melyek a piaci bevezetést követő néhány hónapban, kicsit később válnak elérhetővé -- 20, vagy 40 gigabájtnyit.

MSI Wind U120

A vezetékes hálózati csatolót az U120-ban nem csak 802.11 b/g Wi-Fi vezérlő egészíti ki, hanem HSDPA modul is. Az új netbook kijelzője a jelenlegi modell 10 hüvelykes változatával egyező, 1024x600 pixeles felbontású panel lesz. Az U100 gömbölydedségét szögletes vonalakra cserélő, webkamerát is tartalmazó U120 már decemberben, vagy legkésőbb jövő év januárjában megérkezhet, kezdőára 400 dollár körül várható, de a legjobban felszerelt változat sem kerül majd többe mint 600 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról