:

Szerző: Koi Tamás

2008. október 9. 12:10

Jön a Motorola új QWERTY-s okostelefonja, a Moto Q11

Decemberben várhatóan piacra kerülhet a Motorola új windowsos okostelefonja, a Moto Q11. A készülékről még a nyáron reppentek fel az első hírek, a gyártó most közölt először hivatalos információkat a telefonról.

[HWSW] Decemberben várhatóan piacra kerülhet a Motorola új windowsos okostelefonja, a Moto Q11. A készülékről még a nyáron reppentek fel az első hírek, a gyártó most közölt először hivatalos információkat a telefonról.

Két hónapon belül a boltokba kerülhet a Motorola legújabb QWERTY-s okostelefonja, a Moto Q11. A Motorola újdonsága a cég többi termékéhez hasonlóan kimondottan kecses készüléknek ígérkezik: a 2,4 hüvelykes, 320x240 pixeles felbontású kijelzővel ellátott okostelefon mindössze 11,7 milliméter vastag lesz, tömege pedig mindössze 115 gramm, a Moto Q11 így a kategória egyik legkönnyebb modellje lehet.

A Windows Mobile operációs rendszer 6.1-es verziójára épülő telefon teljes QWERTY-billentyűzetet kap, a kijelzővel átellenes oldalra pedig szokás szerint egy fixfókuszos kamera is kerül, ami 3 megapixeles képeket rögzít, gyér fényviszonyok esetén egy LED-vaku segítségével. A Moto Q11 Google Maps-alapú navigációs megoldást is nyújt, GPS és aGPS helymeghatározási technológiával.

Motorola Moto Q11

A Moto Q11-be egy négysávos rádiót épít a Motorola, ami kizárólag GPRS és EDGE adatkommunikációt tesz lehetővé. A telefonnal így legfeljebb a beépített WLAN-modul révén lehet gyorsan internetezni, a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi mellett egy Bluetooth 2.1-es rádió is került még a készülékbe. A 128 megabájtnyi flash memóriával és 64 megabájt RAM-mal szerelt Moto Q11 memóriája microSD-kártyákkal bővíthető elméletileg akár 32 gigabájtig.

A Motorola egy 1170 mAh-s akkumulátorral szállítja új windowsos okostelefonját, a rendelkezésreállási idő ezzel az áramforrással 195 óra, a maximális beszélgetési idő pedig 450 perc. Az amerikai gyártó decemberben dobja piacra a Moto Q11-et, egyelőre ismeretlen fogyasztói áron.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.