konzumer archívum - 2005 november

2005
november

0

Az európai fiatalok szerint a zenei CD-k nem érik meg az árukat

2005. november 30. 10:30

[News.com/HWSW] Az Egyesült Államokban az internetes zeneboltok népszerűsége már a fájlcserélő hálózatokéval vetekszik, Európában azonban a legtöbben továbbra is illegális úton járnak -- derül ki a JupiterResearch felméréséből.

0

Gigabájtok százai egy lemezen: mit hoz a jövő?

2005. november 29. 11:31

[News.com, Clubic.com] Bár még az első generáció sem érkezett meg a Blu-Ray vagy HD-DVD lemezek kezelésére alkalmas készülékekből, illetve lemezekből, a médiákat gyártó vállalatok már azon mesterkednek, miképpen lehet tovább növelni a következő generációs optikai tárolólemezek kapacitását. A TDK pár hónappal ezelőtt jelentette be, hogy négy réteget alkalmazó, 100 gigabájtos kapacitású Blu-Ray médiát fejleszt. A Ricoh szerint ez sem elegendő, még több rétegben gondolkozik.

0

Tovább bővül a T-Online Zeneáruháza

2005. november 28. 14:47

A Warner Music Hungary és az EMI Zenei Kft. kínálata mellett hamarosan a Sony BMG nemzetközi kiadó kínálata is megvásárolható lesz a T-Online Zeneáruházon keresztül. Az egyetlen hazai internetes zeneáruházból a bővítésnek köszönhetően több mint 230 000 zeneszám lesz elérhető pár hét múlva, amely azt jelenti, hogy a Magyarországon forgalmazott zenei kiadványok döntő többsége megtalálható lesz a portálon.

0

Egy lépéssel közelebb a digitális televíziózás hazai bevezetéséhez

2005. november 24. 14:10

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium elkészítette az Elektronikus hírközlésről szóló 2003 évi C. törvény digitális műsorterjesztéssel összefüggő módosításáról és a digitális átállás átmeneti szabályozásáról szóló törvény szakmai, valamint közigazgatási egyeztetésre összeállított tervezetét.

0

Tavasszal jönnek az első Siemens-BenQ mobiltelefonok

2005. november 22. 13:36

A tajvani székhelyű BenQ a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője pedig Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

0

Perek sorozata és gigantikus büntetés vár a Sony BMG-re

2005. november 22. 12:35

[Associated Press/HWSW] Két újabb pert akasztottak a Sony BMG nyakába az Egyesült Államokban a cég által alkalmazott másolásvédelmi eljárás miatt. A világ második legnagyobb lemezkiadója a néhány hete kirobbant botrány kezdetén tagadta, hogy az egyes általa forgalmazott CD-ken lévő digitális jogkezelő szoftverek (DRM, digital rights management) bármilyen szinten károsak vagy jogellenesek lennének, azóta azonban hétről hétre meghátrálásra kényszerül.

0

Hazánkba is megérkeztek a Vodafone Simply mobilkészülékek

2005. november 17. 12:46

A Vodafone itthon is bevezeti könnyen kezelhető Simply mobilszolgáltatását, illetve speciális mobiltelefonjait, melyeket elsősorban a telefonálni és üzeneteket váltani kívánó ügyfelek részére fejlesztettek ki. A vállalat a szolgáltatás kifejlesztésénél egy egész Európára kiterjedő, 18 hónapig tartó ügyfél-elégedettségi felmérést vett alapul.

0

A Sony felfüggeszti a sok vihart kavaró másolásvédett CD-k gyártását

2005. november 15. 08:03

[Associated Press/Reuters/HWSW] A Sony BMG a két hete kirobbant botrány hatására felfüggeszti a kérdéses másolásvédelemmel ellátott CD-k gyártását, közöle a vállalat. A világ második legnagyobb lemezkiadója közleményben tudatta az ideiglenes döntést, miután múlt csütörtökön olyan rosszindulatú, a Windowsokra veszélyes kód kezdett el tömegesen terjedni e-mailen, amely a védelem rejtőzködő képességével él vissza.

0

Az IBM szerint fillérekből megoldható a háromdimenziós képakotás a jelenlegi televíziókban

2005. november 10. 10:32

[News.com] A Flat Information Displays (FID) konferencián bizonyította be az IBM, hogy olcsóbban is megépíthetők a nagyképernyős, háromdimenziós képek alkotására alkalmas televíziók. A vállalat demonstrációja során azt bizonyította, hogy a mai háttérprojekciós televíziókkal, illetve házimozi projektorokkal is létre lehet hozni háromdimenziós képet, szinte minimális befektetéssel.

0

A Metro-Goldwyn-Mayer is a Blu-ray mellett tette le a voksát

2005. november 10. 09:51

[News.com/HWSW] A Metro-Goldwyn-Mayer tegnap bejelentette, hogy a Blu-ray következő generációs DVD-formátumot fogja támogatni a rivális HD DVD ellenében. A döntés nem meglepő annak fényében, hogy a patinás stúdiót áprilisban vásárolta fel egy befektetői csoport, amelynek tagja volt a Sony is. Amint az ismert, a Blu-ray formátum kifejlesztője és legnagyobb támogatója a Sony.

0

Az Ericsson a Vodafone-nal közösen tesztelte a HSDPA mobil adatátviteli technológiát

2005. november 4. 10:37

Az Ericsson jelentős mérföldkövet lépett át az elmúlt héten, amikor a japán Vodafone K.K. mobilhálózatán sikerrel zárultak a telekommunikációs órás HSDPA tesztjei. A vállalat Tokióban, éles üzemben működő, kereskedelmi hálózaton tesztelte a High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) technológiát, mellyel megtöbbszörözhető a harmadik generációs mobilhálózatok adatátviteli sebessége. A gyorsabb adatkommunikációt biztosító HSDPA a 3GPP szabvány kiterjesztése.

0

Három új, multimédiára specializált okostelefon a Nokiától

2005. november 2. 13:57

Három új, zenére, vezeték nélküli adatátvitelre és mobil televíziózásra specializált okostelefont mutatott be a Nokia, melyek a vállalat N-sorozatának létszámát bővítik féltucatnyira. A Nokia termékei közül elsőként a Nokia N92 tartalmaz beépített digitális DVB-H tv-tunert. Az áprilisban bemutatott N-sorozat legújabb tagjai elsősorban a mobil multimédiát kedvelő mobiltulajdonosokat célozzák.

0

Több mint tucatnyi programcsomaggal, közel 100 csatornával indul az Antenna Digital

2005. november 2. 10:19

Egyedülálló programcsomag-kínálattal és szerkezettel indul decemberben az Antenna Digital, az Antenna Hungária Rt. AntennaMikrót leváltó új szolgáltatása. Az Antenna Digital olyan digitális kábeltévé-szolgáltatás, amelynek mikrohullámú jeleit a Széchenyi-hegyi adótoronyból sugározzák. A korábbi analóg szolgáltatással szemben digitális minőséget és számos előnyt is nyújt, amelyekkel az előfizetők december 1-jétől ismerkedhetnek meg.