konzumer archívum - 2005 június

2005
június

0

Augusztustól lesz kapható itthon a Samsung 173P plus csúcsmonitora

2005. június 24. 10:26

A Samsung Electronics auusztusban dobja piacra hazánkban 173P típusú, 17 hüvelykes monitora utódját, a 173P plus modellt. Az új monitor egyedülállóan magas, az eddig megszokottnál akár kétszer is magasabb kontrasztaránnyal rendelkezik. A 173P modell igen sikeres évet tudhat maga mögött, az iF Design és az IDEA mellett a Good Design is elismerte a koreai cég tervezőinek, dizájnereinek szépérzékét.

0

Tesztelhető a Microsoft professzionális grafikai szoftvere

2005. június 13. 09:10

[News.com/HWSW] A Microsoft elérhetővé tette új, professzionális grafikai alkalmazásának első béta változatát, ami jelenleg az Acrylic kódnévre névre hallgat. A szoftver az Expression megoldásra épül, amit a Microsoft 2003-ban vásárolt föl a hongkongi Creature House céggel együtt.

0

Jön a médialejátszó nélküli Windows XP

2005. június 10. 13:07

Júliusban érkezik a boltokba a Media Playert nélkülöző Windows XP operációs rendszer, amelyet a Microsoftnak az Európai Bizottság tavaly márciusi döntése értelmében kellett elkészítenie.

0

Merőleges adatrögzítéssel dolgozik a Seagate új mobil merevlemeze

2005. június 9. 10:32

A Seagate nem kevesebb mint tíz merevlemezt jelentett be, köztük egy 500 gigabájtos meghajtót szórakoztató eszközök számára, egy 1 hüvelykes, 8 gigabájtos merevlemezt hordozható médialejtszókba, valamint az első olyan meghajtót, amely a merőleges adatrögzítés technológia segítségével eddig sosem látott kapacitást nyújt noteszgépek számára.

0

RatDVD: Hollywood legrosszabb rémálma?

2005. június 6. 12:44

Az interneten terjedő kalózfilmek talán legnagyobb problémája -- eltekintve attól, hogy zenét, filmet megosztani bűncselekmény --, hogy a fájlokban csak maguk a filmek találhatók meg, a DVD-ken található extrák, például a kimaradt jelenetek, bakik, werkfilm, egyebek nem.

0

Támogatni fogja a RAW formátumú fotókat a Longhorn

2005. június 2. 12:35

Több nagy fényképezőgépgyártóval és az Adobe-val összefogásban a Microsoft bejelentette, hogy következő generációs Windows operációs rendszere, a Longhorn támogatni fogja a nyers (RAW) digitális képeket. A cégek szerint ez leegyszerűsíti a hobbi szinten fotózással foglalkozók dolgát, ha a képeiket manipulálni, szerkeszteni akarják. A redmondi vállalat emellett hamarosan kiad egy ingyenes szoftvert a Windows XP-hez, amely lehetővé teszi a RAW formátumú fotók megjelenítését.