:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 2. 13:57

Három új, multimédiára specializált okostelefon a Nokiától

Három új, zenére, vezeték nélküli adatátvitelre és mobil televíziózásra specializált okostelefont mutatott be a Nokia, melyek a vállalat N-sorozatának létszámát bővítik féltucatnyira. A Nokia termékei közül elsőként a Nokia N92 tartalmaz beépített digitális DVB-H tv-tunert. Az áprilisban bemutatott N-sorozat legújabb tagjai elsősorban a mobil multimédiát kedvelő mobiltulajdonosokat célozzák.

[HWSW] Három új, zenére, vezeték nélküli adatátvitelre és mobil televíziózásra specializált okostelefont mutatott be a Nokia, melyek a vállalat N-sorozatának létszámát bővítik féltucatnyira. A Nokia termékei közül elsőként a Nokia N92 tartalmaz beépített digitális DVB-H tv-tunert. Az áprilisban bemutatott N-sorozat legújabb tagjai elsősorban a mobil multimédiát kedvelő mobiltulajdonosokat célozzák.

Nokia N92

A Nokia N92 a Nokia első beépített, digitális DVB-H tv-tunerrel ellátott mobiltelefonja, mely nem csak azt teszi lehetővé, hogy a mobiltelefonon tévézzünk, de akár a műsor rögzítésére is képes. A kiváló képminőségről nem csak a digitális átvitel, hanem a 240 x 320 pixeles kijelző is gondoskodik. A 2,8 hüvelykes kijelző speciális kialakításának köszönhetően fektetett és álló helyzetbe egyaránt kihajtható, így a mobil interneten keresztül lehívott weboldalak is kényelmesebben megtekinthetők az okostelefonon.

A Nokia új telefonja a digitális tv-vevők teljes funkcionalitását nyújtja, az alkalmazás lehetővé teszi, hogy keressünk a tv-csatornák elektronikus programfüzetében, saját csatornalistákat hozzunk létre, illetve prémium csatornákra is előfizethessünk. A mobilhálózat nyújtotta adatátvitel temészetessé teszi az interaktív tv-szolgáltatások igénybevételének lehetőségét.

Nokia N71

A Nokia XpressMusic-családjának legújabb tagja, az N71 egy zsebben is elférő szórakoztató központ: a digitális zenei és videoformátumok támogatása mellett FM-rádiót is beépítettek a Nokia mérnökei. A készüléket speciális webböngészővel is ellátták, mely egy átlátszó, "térképhez" hasonló felületen mutatja a böngészett weboldal egészét, megkönnyítve a tájékozódást a kisméretű kijelzőn.

Nokia N80

A harmadik generációs Nokia N80 az első olyan Nokia készülék, mely Wi-Fi vezérlőjén keresztül csatlakoztatható a PC-nkhez, s melyet UPnP-technológiával is elláttak. A mobiltelefon akár távirányítóként is használható a PC-hez, illetve képes az azon tárolt képek, videók, audióanyagok lejátszására szórakoztatóelektronikai berendezéseken, televíziókészüléken keresztül.

A három megapixeles kamerával szerelt Nokia N80-nal vezeték nélkül nyomtathatunk bármilyen UPnP-kompatibilis nyomtatóra, a készülék a leggyakrabban használt levelező- és dokumentum-formátumokat is támogatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.