konzumer archívum - 2005 október

2005
október

0

Itthon is megkezdődtek a HSDPA tesztek a T-Mobile 3G hálózatán

2005. október 28. 10:17

Itthon is elérhetővé válhat hamarosan a villámgyors HSDPA mobil internet. A T-Mobile Magyarország Rt. bejelentette, hogy megkezdi az eddig kiépített harmadik generációs hálózaton a technológia tesztelését. A jelenlegi 384 kbit/s-os letöltési sebességet a HSDPA technológia megduplázza-háromszorozza, akár több mint 1 megabit/s-os letöltési sebesség is elérhető a technológiát támogató mobiltelefonok, kártyamodemek segítségével.

0

Legális zeneletöltő szolgáltatássá alakult át az iMesh fájlcserélő

2005. október 26. 11:57

Fizetős zeneletöltő szolgáltatássá alakult át a kedden megújult iMesh fájlcserélő . Az új verzió havi 6,95 dollárért (~1450 forintért) teszi hallgathatóvá a letöltött dalokat, hasonlóan a Napster és a Yahoo! havi előfizetési díjú konstrukciójához. A havi előfizetési díj mellett a dalokat egyesével is meg lehet vásárolni. Az illegális tartalmat azonban kiszűrik, az egyik legrégebbi állománycserélő hálózat teljesen megtért a jó oldalra.

0

Láthatáron a 20 hüvelykes noteszgépek

2005. október 25. 10:57

[News.com] Az IDC piackutató cég hétfőn kiadott jelentése szerint küszöbön áll a 20 hüvelykes kijelzővel felszerelt noteszgépek megjelenése, bár méretük okán ezeket már aligha lehet noteszgépeknek nevezni. Emellett továbbra is hódítanak a szélesvásznú kijelzős modellek, amelyek pár éven belül szinte teljesen kiszoríthatják a hagyományos képarányú noteszgépeket.

0

Megabites letöltés mobiltelefonnal

2005. október 24. 13:08

[dmeurope/HWSW] A nagy-britanniai O2 mobilszolgáltató Manx Telecom nevű leánylvállalata lehet az első mobilszolgáltató Európában, mely elsőként nyújt kereskedelmi HSDPA adatátviteli szolgáltatást ügyfeleinek. A Man-sziget (Isle of Man) mobilszolgáltatója a Lucent Technologies segítségével nyújtja a villámgyors harmadik -- illetve egyes vélemények szerint 3,5 -- generációs mobil adatátvitelt.

0

Félmillió forintos ösztöndíjjal térhetett haza a LUMIX fotópályázat abszolút győztese

2005. október 21. 13:06

A Magyar Fotóművészek Szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága kiállítással egybekötött, nyílt digitális fotópályázatot hirdetett negyedi alkalommal, melyet immár hagyományosan a Panasonic Magyarország Kft. támogatott. Az évente megrendezésre kerülő LUMIX Digitális Fotópályázat és Kiállítás célkitűzése ráirányítani a figyelmet a digitális fotózásban rejlő lehetőségekre, a digitális képalkotás előnyeire.

0

Évekre elhúzódhat a Blu-ray és a HD DVD háborúja

2005. október 21. 08:43

[News.com/HWSW] A Warner Bros. Entertainment csütörtökön bejelentette, hogy az otthoni videókra szakosodott részlege a Blu-ray formátumot is támogatni fogja és ilyen lemezeken is kiadja majd az anyagait. A Warner korábban azok közé a filmstúdiók közé tartozott, amelyek a HD DVD mellett tették le a voksukat. Október elején a korábban szintén a HD DVD-t favorizáló Paramount közölte, hogy Blu-ray formátumban is kiad majd filmeket.

0

Megjelent a videolejátszós iPod és a távirányítós iMac

2005. október 13. 10:05

Az Apple szerdán a várakozásoknak megfelelően bejelentette a videolejátszós iPod készüléket, valamint az iMac asztali gép legújabb változatát, illetve az iTunes kliensprogram frissített verzióját, amely már videók vásárlását is lehetővé teszi a felhasználók számára.

0

Nem lesznek régiókóddal korlátozottak a HD DVD lemezek?

2005. október 11. 10:28

[CDRinfo] A DVD Forum Japánban tartotta meg legutóbbi konferenciáját az elmúlt héten. A rendezvényen újabb részletek láttak napvilágot a HD DVD frissített útitervéből. A fórumon elhangzott: lehetséges, hogy a HD DVD lemezek már nem lesznek régiókra korlátozottak, mint a DVD-lemezek.

0

2008-ban jön Kína saját DVD-szabványa?

2005. október 10. 11:51

[WSJ/HWSW] Kína ismét felvetette annak a lehetőségét, hogy teljesen saját következő generációs DVD-szabványt dolgozna ki annak érdekében, hogy az országban működő gyártók mentesülhessenek a licencdíj-kötelezettségek alól.