:

Szerző: Ady Krisztián

2005. november 22. 13:36

Tavasszal jönnek az első Siemens-BenQ mobiltelefonok

A tajvani székhelyű BenQ a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője pedig Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

[HWSW] A tajvani székhelyű BenQ a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője pedig Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

Egyelőre Siemens

"Magyarországi mobiltelefon-vásárlóink számára továbbra is elérhetőek lesznek a Siemens márkájú készülékek, amelyeket a meglévő, korábbról ismert értékesítési és szervizpartnereinknél szerezhetnek be. 2006 tavaszától pedig már BenQ-Siemens márkajelzéssel ellátott új modellekkel is jelentkezünk" -- mondta Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője. "A Siemens GSM- és GPRS-termékekből álló széles termékpalettája valamint a BenQ okostelefonok és harmadik generációs, UMTS-készülékek gyártása területén megszerzett jártassága lehetővé teszi a széles fogyasztói igények kielégítését" -- tette hozzá.


Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője

"Bizakodva várjuk az új vállalati környezettel járó kihívásokat, és optimistán tekintünk a jövőbe. A Siemens sokoldalú tapasztalatokkal rendelkezett a vezeték nélküli eszközök területén, s ezt kombináljuk azzal az értékkel, amelyet a BenQ a fogyasztói elektronikai cikkek értékesítése terén szerzett. Legfontosabb célunk a nyereségesség, mégpedig oly módon, hogy jelentős piacot szerzünk a magasra pozícionált, high-end készülékek értékesítése területén” -- hangsúlyozta Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet európai központjának ügyvezető igazgatója.


Új készülékek: C75, S75, a 3G-s SXG75 és a windowsos P50 okostelefon

Öt évig Siemens-BenQ

A Siemensszel kötött márkanévhasználati megállapodás értelmében a BenQ Mobile 2005. októberétől kezdődően 18 hónapig, azaz 2007 tavaszáig használhatja önállóan a Siemens márkajelzést, illetve öt évig a Siemens-BenQ egyesített márkanevet. A BenQ Mobile közép-kelet európai központjának elsődleges célja, hogy nyereségessé tegye tevékenységét. A Gartner Dataquest féléves adatai szerint a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság a globális mobilkészülék-piac egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni.


A P50-hez nagy reményeket fűz a BenQ Mobile

Magyarországon a BenQ forgalmazókon keresztül értékesíti végtermékeit, így a vállalat LCD-televíziói, monitorai, MP3-lejátszói, digitális kamerái és kivetítői a hazai üzletekben is kaphatóak. A BenQ Mobile magyarországi fióktelepe különálló szervezet, amely a mobiltelefonok értékesítésével és marketingkommunikációjával foglalkozik és közvetlenül a bécsi regionális központ alá tartozik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.