Szerző: Ady Krisztián

2005. november 28. 14:47

Tovább bővül a T-Online Zeneáruháza

A Warner Music Hungary és az EMI Zenei Kft. kínálata mellett hamarosan a Sony BMG nemzetközi kiadó kínálata is megvásárolható lesz a T-Online Zeneáruházon keresztül. Az egyetlen hazai internetes zeneáruházból a bővítésnek köszönhetően több mint 230 000 zeneszám lesz elérhető pár hét múlva, amely azt jelenti, hogy a Magyarországon forgalmazott zenei kiadványok döntő többsége megtalálható lesz a portálon.

[HWSW] A Warner Music Hungary és az EMI Zenei Kft. kínálata mellett hamarosan a Sony BMG nemzetközi kiadó kínálata is megvásárolható lesz a T-Online Zeneáruházon keresztül. Az egyetlen hazai internetes zeneáruházból a bővítésnek köszönhetően több mint 230 000 zeneszám lesz elérhető pár hét múlva, amely azt jelenti, hogy a Magyarországon forgalmazott zenei kiadványok döntő többsége megtalálható lesz a portálon.

A Sony BMG-vel kötött megállapodásnak köszönhetően a Zeneáruház digitális választéka körülbelül 100 000 új zeneszámmal 230 ezer zeneszámra bővül. Az új partner körülbelül 10 000 darab új, teljes albumot tesz letölthetővé a T-Online Zeneáruházon keresztül.

Ízelítő

A Sony BMG repertoárjába tartozik többek között az AC/DC, Adagio, Aerosmith, Christina Aguilera, Anastacia, Backstreet Boys, Crystal, Cserháti Zsuzsa, Desperado, Destiny's Child, Dido, Celine Dion, Evanescence, Il Divo, Michael Jackson, Jamiroquai, Avril Lavigne, Jennifer Lopez, Maroon 5, Ricky Martin, Minisztár, Oasis, Oláh Ibolya, Outkast, Pál Tamás, Elvis Presley, Presser Gábor, Princess, Rapülők, Roy és Ádám, Santana, Shakira, Britney Spears, Bruce Springsteen, Rod Stewart, Barbra Streisand, System Of A Down, Torres Dani és a Veni Styx és a Zserbó.

A Zeneáruházban teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyekbe külön-külön ingyenesen bele lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. Jelenleg a Zeneáruház heti egyedi látogatóinak száma meghaladja a 35 ezret, a regisztrált közel 20 ezer felhasználó heti zeneszámletöltése pedig eléri az ezres nagyságrendet, amelyből 70-80 százalékot a zeneszámok, 20-30 százalékot pedig a teljes albumletöltések tesznek ki.

A külföldiek népszerűbbek

Az értékesítési adatok tükrében a külföldi előadók népszerűbbek a hazaiaknál. Az eladott zeneszámok és albumok 70 százaléka külföldi előadóké, míg a hazai zenészek a letöltések 30 százalékát tudhatják magukénak. Nagy sikerrel működik a TOP5-ös lista, amely alapján a magyar előadók közül jelenleg Caramel a legnagyobb kedvenc, míg a külföldieknél a Madonna birtokolja az előkelő első helyet.

A kiválasztott zenéket bankkártyás fizetéssel, T-Mobile mobilvásárlással, emelt díjas SMS-ben vagy a T-Online előfizetők a havi számlájuk terhére vásárolhatják meg. Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 forint, egy önálló szám pedig 350 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyeket 250 forint/zeneszám, illetve 2500 forint/album áron értékesítenek.

Nem minden hordozható lejátszóval kompatibilis

A Zeneáruház a Microsoft Digital Rights Management (DRM) rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (wma) formátumban tölthetők le. A letöltött zenefájlok digitális tartalomvédelme szabályozza, hogy mennyi számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audio CD-re. A Sony BMG tartalmai 5 CD-re írást tesznek lehetővé. A letöltött dalok csak olyan hordozható MP3-lejátszókkal kompatibilisek, melyek képesek a DRM védelemmel is ellátott, WMA formátumú zeneszámok lejátszására.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról