:

konzumer archívum - 2005 május

2005
május

0

Olcsó és könnyű noteszgépek épülhetnek a VIA C7 processzora köré

2005. május 27. 12:56

[News.com, HWSW] A Via Technologies bejelentette C7 processzorát, melynek mobil változatát olcsó és könnyű notebookok építéséhez kínálja. A tajvani vállalat új processzora a jövő héten kerül elsőként bemutatásra a Tajpejben megrendezett Computex kiállításon és vásáron, ahol remélhetőleg felveszi majd a teljesítménybeli harcot a rivális Intel és AMD mobil processzorokkal -- közölték a VIA illetékesei.

0

Szoftverrel szűrnék ki a japánok a csukott szemű fotóalanyokat

2005. május 27. 12:16

[NewScientist.com] Aki gyakran készít digitális fényképeket, nagyon jól tudja, hogy akadnak olyan fotóalanyok, akik teljesen ösztönös pislogással képesek tönkretenni a legjobb felvételeket is. Ezekről a személyekről egyszerűen képtelenség olyan vakuval készített felvételt rögzíteni, melyen teljesen normálisan, nyitott szemmel lennének láthatók. Erre az égető problémára keresett megoldást Masahide Kaneko és kollégái egy japán egyetemen.

0

Közel 100 gigabájtos kapacitással vág vissza a Blu-Ray

2005. május 23. 12:15

[PCWorld.com, HWSW] Újra visszaszerezheti kapacitásbeli fölényét a TDK legújabb bejelentése kapcsán a Blu-Ray formátum: a TDK ezen a héten mutatja be Tokióban négyrétegű Blu-Ray lemezét, mely 100 gigabájtnyi adat tárolására alkalmas, miközben kétszeres írási sebességet tesz lehetővé. A TDK ezzel a lépéssel gyors választ adott a Toshiba minap bejelentett, háromrétegű, 45 gigabájtos HD-DVD lemezére.

0

Atomenergiát a mindennapokba -- jönnek a 20 évig működő akkumulátorok?

2005. május 13. 15:16

A chipgyártásban is használt technológiák alkalmazásával valóra válhat a kisméretű, atomi, tiszta energiát biztosító rádióizotópos akkumulátorok ötlete: a kutatók porózus szilíciumostyák segítségével a korábbinál jóval hatékonyabban konvertálhatják elektromos energiává az alacsony energiájú rádióizotópos sugárzást. Az ilyen megoldások az akár 20 éven át energiát biztosító akkumulátorokban használhatók fel eredményesen.

0

Az ismerkedést is megkönnyíthetik a Nokia okostelefonjai

2005. május 11. 15:22

Már a bulizás közbeni, többé-kevésbé anonim ismerkedést is megkönnyítheti a Nokia okostelefonjaira letölthető Sensor alkalmazás . A spontán ismerkedés szerelmeseinek dedikált alkalmazás Bluetooth felületen keresztül biztosítja a környezetünk számára, hogy névjegyünket más Sensor alkalmazást futtató felhasználó megtekinthesse, illetve akár üzenetet is küldhessen számunkra.

0

Megérkezett a Microsoft új mobil operációs rendszere, a Windows Mobile 5

2005. május 11. 10:55

A Microsoft igazgatótanácsának elnöke és vezető szoftvertervezője, Bill Gates a Microsoft Mobile & Embedded DevCon 2005 konferencián tegnap bejelentette a redmondi óriás új mobil, Windows Mobile 5.0 operációs rendszerét. Az új verzió szinte minden téren megújult: flexibilisebb lesz, több hardvereszközt támogat, frissített Microsoft Office szoftvercsomaggal és Windows Media Player 10 Mobile szoftverrel büszkélkedhet, illetve támogatja a mobil merevlemezeket is.