:

konzumer archívum - 2005 augusztus

2005
augusztus

0

Szeptembertől lesz kapható a Canon EOS-1D Mark II digitális fényképezőgép továbbfejlesztett változata

2005. augusztus 29. 09:48

A Canon az új EOS 5D mellett nemrég bemutatta az EOS-1D Mark II továbbfejlesztett változatát, az EOS-1D Mark II N digitális fényképezőgépet is. Az új gép a korábbi modellhez hasonlóan 8,2 megapixel felbontású, másodpercenként 8,5 kép készítésére képes, és a nagyobb teljesítményű puffernek köszönhetően ezt a sebességet 48 JPEG vagy 22 RAW kép elkészültéig tudja tartani.

0

Mobil zeneboltot indított a T-Mobile

2005. augusztus 26. 13:28

A T-Mobile a 3G hálózatának kereskedelmi elindításával együtt jelentette be mobil zeneboltját, teljes zeneszámok letöltését nyújtó szolgáltatását. A Mobil Zenegép szolgáltatást egyelőre Nokia 6630-as és 6680-as telefonokra telepíthető, utólagosan a t-zones WAP-portálról letölthető symbianos kliensprogram segítségével lehet igénybe venni.

0

Filmkocka méretű érzékelő a Canon EOS 5D tükörreflexes digitális fényképezőgépében

2005. augusztus 24. 13:04

A Canon bejelentette legújabb professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgépét, a 12,8 megapixeles EOS 5D-t, ami a kompakt, magnézium ötvözet vázat és a teljes méretű CMOS érzékelőt kombinálva új kategóriát nyit a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán. A mindössze 810 grammos tömegű gépbe egy második generációs, 35,8 × 23,9 mm-es, teljes 35 mm-es filmnek megfelelő méretű CMOS szenzort építettek.

0

Új digitális fényképezőgépek a Canontól

2005. augusztus 23. 09:34

Az alig egy hónapja bemutatott új digitális videokamerákat követően számos új termékkel jelenik meg hamarosan a külföldi és hazai boltokban a Canon. A termékvonalak két új professzionális digitális tükörreflexes fényképezőgéppel -- EOS-1D Mark II N és EOS 5D --, profi fotósoknak szánt objektívekkel -- EF 24-105mm f/4L IS USM és EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM -- és egy új vakuval -- Speedlite 430EX -- szélesednek, illetve a vállalat hét új kompakt kamerát is bemutatott.

0

Már készül az új megjelenítési szabvány, a DisplayPort

2005. augusztus 22. 09:36

[BetaNews] Szebb képet és kevesebb kábelt ígér a számítógépek, televíziók és projektorok összekötésére szánt, tervezési fázisban lévő új összekapcsolási szabvány. A DisplayPort névre hallgató új technológia körüli munkát a Video Electronics Standards Association (VESA) felügyeli. A DisplayPort több színt, nagyobb felbontást, magasabb frissítési frekvenciát és kevesebb kábellel megvalósítható csatlakoztatást hozhat magával.

0

Designereknek szánt szoftvercsomag a Microsofttól

2005. augusztus 17. 10:45

Tegnap óta elérhető a Microsoft Acrylic kódnevű grafikai alkalmazásának legújabb előzetese, ami egyesíti a vektor- és pixelgrafikus képességeket. Az új alkalmazás várhatóan még ebben az évben, vagy legkésőbb a következő év legelején jelenik meg. A Microsoft a designereknek szánt termékeivel elsősorban az Adobe és Macromedia által uralt piacra készül betörni.

0

Aratógépen ül az Apple: elindult a japán iTunes, az iPod saját piacán veri a Sonyt

2005. augusztus 4. 13:29

[News.com, HWSW] Az Apple titka egyelőre megfejthetetlen. Az iPod mindenhol learatja a babérokat, ahol a hordozható audiolejátszó és kísérője, az iTunes zenebolt megjelenik -- mától pedig a felkelő nap országa, Japán sem kivétel többé. Az Apple ma elindította a japán iTunes zeneáruházát, számtalan speciális, helyi érdeklődésre számot tartó japán tartalmat keverve a sokszázezer egyéb zeneszám közé.

0

Egyre biztosabbnak látszik a videolejátszós iPod megjelenése

2005. augusztus 4. 10:32

Néha saját maga az Apple erősíti meg egyik-másik pletyka feltételezéseit: a vállalat honlapján egy hajszálnyit átírt szövegből most könnyen arra a következtetésre juthatunk, hogy valóban küszöbön egy videók lejátszására is alkalmas iPod-verzió megjelenése. Az iPod leírását szolgáló részt a következőképpen egészítették ki: ...szöveg, audió, kép és videó rögzítéséhez, rendszerezéséhez, továbbításához, szerkesztéséhez és megtekintéséhez.

0

Útjára indult a Nokia N90 és a Sony Ericsson első Walkman telefonja

2005. augusztus 3. 07:17

Hazánkban is megkezdődött a Nokia új, N-sorozatába tartozó N90-es mobiltelefon kiszállítása a partnerek számára. Az N90-be épített autofókuszos, Carl Zeiss optikával és teljes, kompakt digitális fényképezőgépekre jellemző képességekkel ellátott kamera 2 megapixeles fotókat készíthet el, melyeket a beépített vaku és makro mód tesz még élvezhetőbbé, élesebbé. Az eredeti tervek szerint az N90-nek június közepén kellett volna a boltokba kerülni, de csak augusztus elejétől lett kapható.

0

Újabb rekordot állított fel a ViewSonic 19 hüvelykes LCD-monitora

2005. augusztus 2. 10:52

[Clubic.com] A Taipei Times szerint a ViewSonic újabb rekordot ért el: a Taipei World Trade Center Kiállításon bemutatott, 19 hüvelykes VX924 LCD-kijelzőjük 3 miliszekundumos utánvilágítási idővel rendelkezik. A vállalatnak így egyetlen ezredmásodperccel sikerült túlszárnyalnia a jelenlegi 4 miliszekundumos modelleket.