:

konzumer archívum - 2005 szeptember

2005
szeptember

0

Hatalmas a kereslet a Sony Ericsson első Walkman telefonjára

2005. szeptember 29. 09:47

[News.com] Nem képes kielégíteni a Sony Ericsson a vállalat első Walkman telefonjára jelentkező keresletet, noha a cég közlése szerint sem logisztikai, sem beszállítói problémák nem állnak a háttérben. A vállalat egyszerűen nem tud annyit gyártani a mobilból, amennyit el ne kapkodnának a vásárlók, áll a Gartner tegnapi jelentésében.

0

Négyszeres sebességű Wi-Fi az Airgótól

2005. szeptember 15. 09:53

Az Airgo Networks bejelentette, hogy olyan vezeték nélküli kommunikációs technológiát fejlesztett ki, amely több mint négyszer gyorsabb a jelenlegi legnagyobb sebességű (802.11g) Wi-Fi szabványnál, miközben kompatibilis azzal.

0

Új Walkmanekkel vág vissza az Apple-nek a Sony

2005. szeptember 12. 11:41

Válaszul az Apple iPod népszerűségére a Sony új merevlemezes és flash memóriás Walkmaneket mutatott be, amelyek még az idén forgalomba kerülnek. A hordozható audiolejátszókért felelős Sony-részleg vezetője elmondta, a vállalat korábbi Walkmanjeit rendkívül jól fogadták a vevők, azonban a cég nem elégszik meg jelenlegi piaci helyezetével. Egy bizonyos cég bejelentett valamit. Mi is rágyorsítunk -- mondta Koicsiró Csuszino.

0

Egyre több autót szerelnek fel iPod-csatlakozással

2005. szeptember 8. 12:32

Az Apple tegnapi San Franciscó-i rendezvényén négy autógyártó is bejelentette, hogy hamarosan olyan modelleket dobnak piacra, amelyek hi-fi rendszere kompatibilis lesz az iPod lejátszókkal. Az Audi és a Volkswagen mellett a Honda, valamint a japán vállalat luxusmárkája, az Acura is kiállított olyan autókat, amelyek műszerfalán már ott ékeskedett a vadonatúj iPod Nano.

0

Az Apple bemutatta új iPod lejátszóját és az iTunes mobiltelefont

2005. szeptember 8. 09:11

Az Apple véget vetett a pletykálkodásnak és találgatásoknak, amikor tegnap bemutatta legújabb iPod lejátszóját, valamint a Motorola által gyártott Rokr mobiltelefont, amely képes az iTunes szoftver segítségével letöltött dalokat megszólaltatni. A San Franciscó-i rendezvényt az Apple-től megszokott felhajtás kísérte, a színpadon Steve Jobs elnök-vezérigazgató mellett feltűnt Kanye West rapper, videokonferencia segítségével pedig jelen volt Madonna is.

0

Halláskárosodást okozhatnak az MP3-lejátszók

2005. szeptember 6. 10:59

[NYT] Egy felmérés szerint az MP3-játszók, illetve a hozzájuk csomagolt apró fülhallgatók könnyen okozhatnak tartós halláskárosodást -- írja a New York Times. Dr. Brian Fligor, a Harvard egyetem orvosi karán végzett, és az Ear and Hearing szaklapban publikált kutatása szerint általánosságban elmondható, hogy minél kisebb egy fülhallgató, a felhasználók annál inkább feltekerik a hangerőt.

0

A Nokia szerint van igény a mobiltelefonos tévéadásokra

2005. szeptember 5. 08:48

A világ egyik első, a finnországi Helsinkiben lebonyolított kereskedelmi mobiltelevíziós próbaüzemének eredménye szerint a felhasználók hajlandóak fizetni a szolgáltatásokért. A megkérdezettek több mint a fele (58 százaléka) úgy véli, hogy a mobilévés szolgáltatások népszerűek lesznek.

0

Mobiltelefonokba szánt apró merevlemez a Hitachitól

2005. szeptember 2. 10:12

A Hitachi Global Storage Technologies ma bejelentette a világ legkisebb egyhüvelykes merevlemezét, amely apró mérete ellenére mégis 8 gigabájt adat tárolására képes. A Microdrive 3K8 a vállalat szerint nem csak méretben kisebb, hanem 40 százalékkal kevesebb energiát is fogyaszt az elődeinél. A vállalat szerint a készülék rendkívül jól használható mobil eszközökben, ugyanis olyan rázkódásvédelmi technológiával látták el, amely még leejtés esetén is megvédi az adatokat.