konzumer archívum - 2005 január

2005
január

0

Itt a Centrino új generációja

2005. január 19. 20:11

Közel két éve, hogy az Intel útjára bocsátotta a Centrino platformot, amely a mobil számítógépek világát volt hivatott forradalmasítani. Az energiatakarékos processzorból, chipkészletből és vezeték nélküli hálózati vezérlőből álló alkatrészcsalád meg is tette a kötelességét, a notebook-piac minden várakozást felülmúlva növekedik, a Wi-Fi őrület pedig tombol. Ideje továbblépni.

0

Macintosh gépeken lesz elsőként elérhető a CD-lemez felületére feliratozó HP technológia

2005. január 17. 12:19

A hordozható optikai meghajtóiról és merevlemezeiről ismert Lacie a készülékgyártók között elsőként jelentette be, hogy új külső DVD-írója támogatja a LightScribe feliratozó technológiát. A LaCie új d2 nevű DVD-írója 16x-os sebességgel írja a DVD+/-R lemezeket, 4x-esen a DVD+/-RW lemezeket, míg a kétrétegű DVD+R9 lemezeket 4x-es sebességgel kezeli.

0

Viselhető napcellákat fejlesztett ki a Torontói Egyetem

2005. január 17. 11:31

[HWSW]A Torontói Egyetem kutatói több legyet ütnének egy csapásra új napcellájukkal: az általuk fejlesztett, infravörös fényre különösen érzékeny anyag ötször több energiát szolgáltathat a napfényből, mint a jelenleg alkalmazott napcellák, ráadásul az új anyag igen hajlékony, így akár ruházaton is használható lenne.