konzumer archívum - 2005 március

2005
március

0

iPodokra utaznak a New York-i metró zsebesei

2005. március 31. 12:33

[News.com] Nehéz elképzelni jobb zsebes célpontot egy fehér, feltűnően kacskaringózó kábelű fülhallgató végén rejlő, többnyire egyszerűen zsebbe csúsztatott iPodnál. A New York-i rendőrség szerint egyre több lopás és nem ritkán erőszakos rablás történik a metrókon és metróállomásokon, melyeknek célja gyakori esetben a népszerű hordozható lejátszó megszerzése.

0

Májustól lesz kapható az Adobe Photoshop következő, CS2 verziója

2005. március 29. 09:53

[Neowin] Májusban jelenik meg az Adobe Photoshop képkezelő szoftver következő, CS2 névre keresztelt verziója -- legalábbis erről tanúskodik a Google keresőmotor által becache-elt, azonban az Adobe által még nem publikált dokumentum . A képkezelő alkalmazás Mac OS X és Windows operációs rendszerek alatt futó új, CS2 jelzésű verziója májustól lesz kapható, a sajtóközlemény pedig elméletileg csak április 4-én vált volna publikussá.

0

Zenelejátszós mobilokat mutatott be a Motorola

2005. március 25. 10:10

A floridai Miamiban tartott M3 Summit rendezvényen a Motorola bejelentette legújabb mobiltelefonjait, amelyek beépített zenelejátszót tartalmaznak. A vállalat szerint a készülékek azok körében lesznek népszerűek, akik lusták egyszerre egy mobiltelefont és egy MP3-lejátszót is maguknál hordani. Az amerikai mobilgyártó azt is bejelentette, hogy szövetséget kötött az MT zenecsatornával, amelynek eredményeképp a vállalat fiataloknak szánt mobiltelefonjait menő háttérképekkel, csengőhangokkal, SMS-sablonokkal és játékokkal fogják ellátni.

0

Hallgat a szóra a mobiltelefon

2005. március 22. 11:09

A Microsoft bemutatta a Microsoft Voice Command angol nyelvű verzióját, amely Európában az első beszéddel vezérelhető szoftver, ami kifejezetten a Windows Mobile 2003 rendszerű Pocket PC-kre készült. A Voice Command révén a Pocket PC és a Pocket PC Phone Edition készülékek virtuális, interaktív személyi titkárrá alakulnak át, hangvezérlés révén kezelhetők vele különféle funkciók, például a telefon, a névjegyalbum, naptár és a Windows Media Player.

0

Mobiltelefonokon is olvashatóvá válnak a PDF dokumentumok

2005. március 11. 14:03

[PDFZone/HWSW] Az Adobe és a legnagyobb japán mobilszolgáltató, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy a DoCoMo az Adobe Reader LE szoftvert fogja alkalmazni a 3G FOMA készülékein, ezáltal az i-mode felhasználói hozzáférhetnek az Adobe hordozható dokumentum formátumban (PDF, Portable Document Format) elérhető anyagaihoz. Az Adobe Reader LE technológia és az i-mode révén új üzleti és szabadidős tartalmak megjelenítése válik lehetségessé, ami egyszerűbbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a mobil internetezést.

0

Újjászületik a Sony Walkman

2005. március 9. 09:52

A vasárnap óta új elnök-vezérigazgató irányítása alatt álló Sony bejelentette, hogy hamarosan hét Walkman márkajelzéssel ellátott, flash memóriás MP3-lejátszót dob piacra. A japán vállalat célja, hogy jelentős piaci részesedést hódítson el az Apple-től, amely az elképesztően sikeres iPod modellek révén a hordozható zenelejátszók piacának urává vált.

0

A világon elsőként indít harmadik generációs mobiltelefonos rádióadást a Virgin

2005. március 8. 10:51

[BBC] Az Egyesült Királyságban működő Virgin Radio bejelentette, hogy megkezdi a rádióműsorok sugárzását a harmadik generációs (3G) mobiltelefonokkal rendelkező ügyfelek számára. A rádióadó a Sydus technológiai céggel karöltve kiválasztott 2G és nagysebességű 3G hálózatokon kezdi meg az adások sugárzását.

0

A Nokia felfüggesztette üzemanyagcellákkal kapcsolatos kutatásait

2005. március 7. 10:21

[News.com] A Nokia leállította üzemanyagcellákkal kapcsolatos kutatásait, legalábbis a következő néhány évre. A világ egyik legnagyobb mobiltelefon-gyártója szerint -- mely csupán 9 hónappal ezelőtt jelentette be üzemanyagcellákkal kapcsolatos kutatásai kezdetét -- a technológia egyelőre nem érett meg arra, hogy mobiltelefonokat lehessen köré építeni.

0

Hamarosan kapható lesz a népszerű Nokia 6230 mobiltelefon továbbfejlesztett változata

2005. március 2. 12:51

A Nokia tegnap három új mobiltelefon bemutatásával erősítette középkategóriás portfolióját. A bemutatott készülékek között a legkiemelkedőbb a Nokia 6230i telefon, amelyben a rendkívül népszerű Nokia 6230 szolgáltatásaihoz 1,3 megapixeles kamera és push-to-talk funkció társul. A Nokia 6230i és az új Nokia 6021 a tervek szerint 2005 második negyedévében, míg a Nokia 6030 a harmadik negyedévben jelenik meg az üzletekben.

0

Továbbfejlesztett plazma- és LCD-televíziókat dob piacra a Panasonic

2005. március 2. 12:13

Egy évvel bemutatásukat követően újabb generációjú VIERA plazma- és LCD-televíziókat dob piacra a Panasonic. A termékvonal legújabb tagjai még jobb képminőséget, jobb színreprodukciót ígérnek. A vállalat kilenc új modellt mutat be, melyek képátlója 55 cm-től 127 cm-ig terjed.

0

A Virgin hamarosan új zeneletöltő-szolgáltatást indít

2005. március 1. 13:58

[silicon.com] A Virgin Megastore áruházlánc új zeneletöltési szolgáltatás indítását tervezi. Tom Johnson, a Virgin Retail informatikai igazgatója elmondta, hogy a vállalat egy nagyon kedvező ajánlatot készít elő, amit a vásárlók inkább hetek, mint hónapok múlva vehetnek igénybe elsőként.