konzumer archívum - 2005 július

2005
július

0

Merőleges adatrögzítést minden Seagate merevlemezbe

2005. július 22. 10:44

[ComputerWorld] Másfél éven belül, 2006 végére szinte minden Seagate merevlemez a nagyobb kapacitást biztosító merőleges adatrögzítést alkalmazza majd -- közölte Charles Pope, a Segeate pénzügyi vezérigazgatója a vállalat legutóbbi eredményeinek közlését követően. A perpendicular recording, azaz a merőleges adatrögzítés többszörösére növelheti a kisebb és nagyobb méretű merevlemezek kapacitását.

0

Három új digitális fényképezőgépet dob piacra szeptemberben a Panasonic

2005. július 20. 14:21

Három új digitális fényképezőgépet dob piacra szeptemberben a Panasonic, melyek hazánkban is megvásárolhatók lesznek. Az FZ30, az FX9 és az LX1 modellek egytől egyig nagy sikerű elődök továbbfejlesztett változatai, melyek még több lehetőséget biztosítanak a fényképezés szerelmeseinek.

0

Színes, vékony, hajlítható elektronikus papírt mutatott be a Fujitsu

2005. július 18. 09:42

A Fujitsu Laboratories a július 14-15-én megtartott Tokyo International Forumon színes, vékony és hajlékony elektronikus papírt mutatott be. A papírvékonyságú kijelző kizárólag a megjelenített kép megváltoztatásához igényel áramforrást, ugyanis a tartalmat nem felejti el, valamint reflektív kialakítása révén a környezet megvilágításától függően látható -- akár egy újság vagy könyv.

0

Két képet jelenít meg egyszerre a Sharp különleges LCD-monitora

2005. július 15. 12:01

A Sharp Corporation és a Sharp Európai Laboratóriuma bejelentette, hogy hamarosan megindul annak az új LCD-típusnak a sorozatgyártása, mely egyidőben, szimultán képest két teljes értékű képet a képernyőre varázsolni úgy, hogy az egyik képet a középponttól balra, a másikat pedig jobbra kitérve pillanthatjuk meg.

0

Képponthiba mentességet biztosít LCD-monitoraira a Fujitsu Siemens Computers

2005. július 6. 12:13

Az ASUS notebook kijelzői után a Fujitsu Siemens Computers Business- és Premium-családhoz tartozó monitorainál is nyugodtak lehetünk a vásárlás során: júliustól az új -- jelenleg B17-2, B19-2, P17-2, P19-2, P20-2 -- LCD-monitoroknál már egyetlen teljes képponthiba, és csökkentett számú alképpont hibája esetén is kicseréli a monitort a Fujitsu Siemens Computers hivatalos szervize.