konzumer archívum - 2005 december

2005
december

0

Egyre többen mobiltelefonálnak vezetés közben

2005. december 16. 10:07

Egy amerikai felmérés szerint folyamatosan növekedik azoknak a száma, akik vezetés közben használják mobiltelefonjukat. A National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) jelentése szerint a sofőrök 10 százaléka telefonál a volánnál ülve, részben kézben tartott készülékkel, részben kihangosítóval vagy headsettel. Egy tavalyi felmérés szerint 2004-ben még csak a sofőrök 8 százaléka telefonált. Az NHTSA adataiból kiderül, hogy a fiatalok is idősebbek, férfiak és nők körében egyaránt növekedett a vezetés közbeni mobiltelefon-használat.

0

A magyarok bizonytalanok a mobiltelefon-sugárzás káros hatásaival kapcsolatban

2005. december 8. 09:01

A magyar mobiltelefon-tulajdonosok bizonytalanok telefonjaik egészségkárosító hatásaival kapcsolatban -- derül ki a TNS Hungary kutatásából. A megkérdezettek többsége azonban annak ellenére engedélyezné a kiskorúak számára a készülékek használatát, hogy nincs meggyőződve a veszélytelenségükről.

0

A Vodafone ügyfelei nem érzik majd az áfa-csökkentés hatását

2005. december 7. 10:56

Áfacsökkentéssel kapcsolatos megállapodást írt alá Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hét kereskedelmi és fogyasztóvédelmi szervezet elnökével, valamint Mesterházy Attilával, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkárával -- olvashatjuk a mai lapokban. A kormány feltétlenül el szeretné érni, hogy érvényesüljenek az adócsökkentés hatásai, azaz január elsejétől valóban mérséklődjenek az árak.

0

Újabb harmadik generációs mobilok a Nokiától

2005. december 1. 16:32

Az évente megrendezésre kerülő Tőkepiaci Napok (Capital Market Days) esemény alkalmából a Nokia ma három új, harmadik generációs hálózatokat támogató mobiltelefont mutatott be. A Nokia rendkívül népszerű és sikeres 6230-as termékvonalát meglovagolva a 6233-as mobilkészülék mindössze 110 gramm súlyú és 81 köbcentiméter térfogatú. A kisméretű WCDMA telefonban 2 megapixeles kamera, 320 x 240 pixeles kijelző, a zenelejátszó programot támogatandó sztereo hangszórók kaptak helyet.