:

Szerző: Ady Krisztián

2005. január 3. 16:43

Már egyetlen pixel hibájáért kicseréli LCD-monitorait a Samsung

[Xbit labs] A Samsung Electronics bejelentette, hogy a vonatkozó szabvány szigorúbb előírásainak megfelelő garanciát vállal a 2005-től megrendelt, Dél-Koreában értékesített LCD-monitoraira, így azok január elsejétől kezdve egyetlen pixelhiba esetén is garanciálisan cserélhetők lesznek új monitorra.

Egy hiba még nem hiba

A pixelhibákkal, folyamatosan világító, vagy éppen sötéten maradó pixelek garanciális kezelésével kapcsolatosan az ISO 13406-2 szabvány tartalmaz iránymutatást. E szabványnak számtalan monitorgyártó, többek között a Samsung is megfelel. A szabvány szerint az úgynevezett Class I-es minősítésű panelek esetén egyetlen pixelhiba sem megengedett, és a Samsung mostantól ennek megfelelően kezeli a dél-koreában piacra dobott modelleket.

A világ egyéb részein, többek között hazánkban is értékesített monitorokkal kapcsolatosan az úgynevezett Class II-es ajánlásnak felel meg a gyártó. Eszerint egy monitort akkor kell a gyártónak garanciálisan kicserélni, ha a garancia időtartama alatt a panelen legalább két sötét vagy folyamatosan világító pixel található, illetve legalább öt úgynevezett subpixel (részpixel) hiba található rajta. A subpixel-hibák száma 5 x 5 pixeles területen belül nem lehet kettőnél több.

Féléves garancia

A teljes, pixelhibamentes garanciát a vásárlástól számított fél évig vállalja a Samsung, feltéve, hogy a monitort január 1-je után vásárolták és legkésőbb 2004 második félévében gördült le a gyártósorokról. A Samsung Electronics ezzel a lépéssel tovább kívánja erősíteni a márkanevet, prémium minőséget biztosítva a vállalat vásárlóinak. A Samsung egyelőre nem döntött arról, hogy a szigorúbb minőségpolitikát kiterjeszti-e a világ más tájaira is.

A DisplaySearch piackutató cég legújabb felmérése szerint a Samsung Electronics az elmúlt hónapban visszahódította a globális LCD-piac első pozícióját riválisától, az LG.Philips LCD-től. A vállalat ötvenezer panellel többet értékesített novemberben az LG.Philips-nél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.