Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

SSE3 optimalizációt is tartalmaz majd a TMPGEnc videotömörítő alkalmazás következő változata

Ady Krisztián, 2004. február 04. 16:07
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Pegasys-Inc sajtóközleményben jelentette be, hogy nyáron megjelenő új szoftverével, a TMPGEnc 3.0 XPress változattal támogatni fogja az Intel új, Prescott kódnevű Pentium 4 processzoraiba implementált SSE3 utasításokat.

hirdetés
A Pegasys-Inc sajtóközleményben jelentette be, hogy nyáron megjelenő új szoftverével, a TMPGEnc 3.0 XPress változattal támogatni fogja az Intel új, Prescott kódnevű Pentium 4 processzoraiba implementált SSE3 utasításokat.

Az Intel Streaming SIMD Extension 3 (SSE3) utasításkészlet 13 új, multimédiás alkalmazásokat gyorsító utasítással rendelkezik, melyekre optimalizálva tovább növelhető az alkalmazás teljesítménye. A Pegasys-Inc saját tesztje szerint az SSE3 beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Az új TMPGEnc 3.0 XPress szoftveres MPEG-enkóder alkalmazás jelenleg a fejlesztés szakaszában van, első verziójának megjelenését 2004 nyarára datálja a vállalat. Az új szoftver nem csak az SSE3 bővített utasításkészletéből profitálhat, hanem kihasználja a Pentium 4 processzorok Hyper-Threading technológiáját is.

Az új szoftver elsősorban az SSE3 új memóriahozzáférést segítő utasításaival optimalizálja az MPEG-1/2 enkódolást, a 10 százalék feletti teljesítménykülönbség pedig az elmozdulást érzékelő rutinok gyorsulásában tapasztalható.

A vállalat egy gyors tesztet is készített az SSE3 optimalizációval rendelkező szoftver előzetes változatával, melynek eredményét a fenti táblázat tartalmazza.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.