Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Sanyo, a Matsushita és a Sigma is a digitális tükörreflexes fényképezőgépekben látja a jövőt

Ady Krisztián, 2004. február 17. 13:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Három újabb vállalat csatlakozott azokhoz a cégekhez, melyek a négyharmados rendszereket támogatják a digitális tükörreflexes fényképezőgépek fejlesztése során. Az újonnan csatlakozott triumvirátus tagjai kiegészíthetik egymás tevékenységét: a Sanyo Electric a fejlesztésben, a Matsushita Electric a gyártásban, míg a Sigma a kiváló vázak készítésében rendelkezik tapasztalatokkal.

Három újabb vállalat csatlakozott azokhoz a cégekhez, melyek a "négyharmados" rendszereket támogatják a digitális tükörreflexes fényképezőgépek fejlesztése során. Az újonnan csatlakozott triumvirátus tagjai kiegészíthetik egymás tevékenységét: a Sanyo Electric a fejlesztésben, a Matsushita Electric a gyártásban, míg a Sigma a kiváló vázak készítésében rendelkezik tapasztalatokkal.

A "négyharmados", 4/3-hüvelykes érzékelőket alkalmazó -- a kompakt készülékekben ennél kisebb, 1/1,8 hüvelykes képérzékelőket találhatunk -- digitális tükörreflexes (SLR, single-lens reflex, egy lencsés tükörreflex) fényképezőgépek fejlesztésében az Olympus Corp. és az Eastman Kodak Co. számít igazán úttörőnek.

A "négyharmados" rendszer szabványa pontosan meghatározza a cserélhető lecsék és a lencserendszereket tartalmazó objektívek specifikációját, valamint a nagyobb, 4/3-hüvelykes érzékelők miatt alkalmazandó fókusztávolságokat. A nagyobb érzékelőre jobb, részletesebb, optikai hibáktól mentesebb kép vetíthető. A szabványt bejelentése óta támogatja a Fuji Photo Film is.

A Matsushita elsősorban a képérzékelő szenzor fejlesztésében és gyártásában segíthet a vállalatoknak, a vázak és objektívek gyártásában nem rendelkezik tapasztalatokkal. Utóbbi inkább a professzionális készülékvázakat gyártó Sigma feladata lesz. A Sanyo szintén az érzékelő és a képfeldolgozűó áramkörök fejlesztésében és gyártásában érdekelt, azonban nem rendelkezik gyártósorokkal a termékek legyártásához.

A Canon által fejlesztett, 2003-ban nagyon kedvező áron piacra dobott "EOS Kiss Digital" digitális tükörreflexes fényképezőgép megjelenése óta rendkívül dinamikus a digitális SLR-piac növekedése. A tükörreflexes készülékek kialakításából adódó előnyök nem csak a 35 mm-es filmek, hanem a digitális szenzorok világában is nagyszerűen kihasználhatók.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!