Szerző: Bodnár Ádám

2007. augusztus 21. 16:31

Európában is olcsóbb lett az Xbox 360

Európában is csökkent az Xbox 360 ára, péntek óta a Core csomag hivatalos listaára 299 helyett mindössze 279 euró, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is tartalmazó Premium szettért pedig 399 helyett 349 eurót kell fizetni. Ezzel párhuzamosan az európai üzletekben is meg fog jelenni a 120 gigabájtos merevlemezzel és HDMI-csatlakozóval ellátott fekete Xbox 360 Elite, amelyért 449 eurót kell leszurkolni.

HIRDETÉS

[HWSW] Európában is csökkent az Xbox 360 ára, péntek óta a Core csomag hivatalos listaára 299 helyett mindössze 279 euró, a merevlemezt és vezeték nélküli kontrollert is tartalmazó Premium szettért pedig 399 helyett 349 eurót kell fizetni. Ezzel párhuzamosan az európai üzletekben is meg fog jelenni a 120 gigabájtos merevlemezzel és HDMI-csatlakozóval ellátott fekete Xbox 360 Elite, amelyért 449 eurót kell leszurkolni.

A Microsoft 2005 novemberében indította útjára az Xbox 360-at és egészen eddig változatlan áron kínálta. A mostani árleszállítás célja kettős, egyrészt fel kell pörgetni az eladásokat az ünnepi szezon kezdetére, másrészt helyre kell hozni a túlmelegedéstől elhalálozó készülékek által okozott óriási blamát, amely az arcvesztés mellett több mint 1 milliárd dollárjába kerül a Microsoftnak. A hivatalos indoklás persze nem ez, a vállalat szerint az alacsonyabb árnak köszönhetően még szélesebb tömegek számára lesz elérhető az Xbox.

A vállalat augusztus elején már leárazta az Xbox 360-at az Egyesült Államokban, miután a Sony úgy döntött, 100 dollárt elenged a PlayStation 3 árából. A PS3 európai árazása azonban nem módosult, míg az Xboxé igen, ami arra enged következtetni, hogy a Sony jobban bízik konzoljának itteni szereplésében mint a Microsoft. Az Xbox 360-ból világszerte több mint 10 millió darabot adtak el, Nagy-Britanniát leszámítva azonban a konzol európai szereplése nem mondható kifejezett sikernek. Elemzők egybehangzó véleménye szerint a Sonynak erre már midenképp lépnie kell és csökkentenie kell a PlayStation 3 árát Európában is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 04:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.