Szerző: Ady Krisztián

2007. augusztus 2. 11:45

Lassan Firefix is lehetne a Firefox webböngésző neve

Lassan átnevezhetné a Firefox webböngészőt a Mozilla a találóbb Firefix-re, újabb frissítést tettek ugyanis közzé, mely remélhetőleg mára már minden gyakori internetfelhasználó számítógépére feltelepült. A legújabb, 2.0.0.6-os változatban javították az URL-kezelési problémát, mely a korábbi vélekedéssel ellentétben nem csak az Internet Explorert sújtotta.

[HWSW] Lassan átnevezhetné a Firefox webböngészőt a Mozilla a találóbb Firefix-re, újabb frissítést tettek ugyanis közzé, mely remélhetőleg mára már minden gyakori internetfelhasználó számítógépére feltelepült. A legújabb, 2.0.0.6-os változatban javították az URL-kezelési problémát, mely a korábbi vélekedéssel ellentétben nem csak az Internet Explorert sújtotta.

A Mozilla ezt a problémát kritikusnak minősítette, ennek is köszönhető a villámgyors javítás. A két URL-kezeléssel kapcsolatos patch mellett egy harmadik hibajavítást is eszközöltek az új változatban. A Firefox mellett a Thunderbird 1.5.0.13-as és a SeaMonkey 1.1.4-es, újonnan megjelent változataiban is kijavították ezeket a biztonsági réseket.

Az Internet Explorerben felfedezett, hivatkozás-átadási hiba napvilágra kerülése óta mindkét oldal a másikat okolta a biztonsági résért, majd a Mozilla lépett elsőként, és módosított a Firefox böngészőn. Az Internet Explorer hibája azonban ettől függetlenül továbbra is fennáll. A Mozilla eddig úgy vélte, hogy ez a hiba csak az Internet Explorert érinti, de a htév végén felfedezték, hogy a Firefox sem viselkedik másként bizonyos esetekben.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról