Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 18. 10:40

Regionális központtá vált a magyar SAP

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló térség kis- és középvállalati tevékenységét. Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat.

[HWSW] Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló térség kis- és középvállalati tevékenységét. Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat.

Az SAP Hungary kereskedelmi igazgatóját, Veres Zsoltot regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatóvá, Kelemen Róbertet, az SAP Hungary eddigi kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját pedig a partnerhálózatért felelős regionális vezetővé nevezték ki. Új pozíciójában Veres Zsolt és Kelemen Róbert nem csupán a Magyarországon már bevált gyakorlatokat ismertethetik meg a visegrádi régió országaival, hanem felügyelvén az ottani tevékenységeket, kampányokat, azok eredményeit megoszthatják a régió egyéb országaival, köztük hazánkkal is.

Az SAP a kis- és középvállalati szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi. Ennek jegyében a partnerkapcsolatok kezelése is hazánk feladatává vált. "Magyarországon számos olyan tapasztalatra tettünk szert a partnerhálózat kiépítésében, valamint annak folyamatos bővítésében, amely a régió többi országa számára is hasznos lehet" -- mondta el Kelemen Róbert.

Az átszervezés fő célja a hatékonyság javítása, valamint az egyes országokban meglévő iparági, ágazati tudás megosztása és hasznosítása. Mivel a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be és hasonló problémákkal néznek szembe. A visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget -- állítja az SAP.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról