Szerző: Bodnár Ádám

2006. május 30. 09:43

Kijavította víruskeresőinek kritikus biztonsági hibáját a Symantec

A Symantec szakemberei villámgyorsan befoltozták azt a biztonsági rést, amelyet a vállalat egyes vírusirtóiban fedezett fel a múlt hét végén az eEye Digital Security. A kritikus sérülékenységek lehetővé tették a támadók számáta, hogy a gépeken tetszőleges programot indítsanak el, fájlokat töröljenek vagy adatokat lopjanak. Az otthoni használatra szánt Norton termékek tulajdonosai nem voltak veszélyben.

[HWSW] A Symantec szakemberei villámgyorsan befoltozták azt a biztonsági rést, amelyet a vállalat egyes vírusirtóiban fedezett fel a múlt hét végén az eEye Digital Security. A kritikus sérülékenységek lehetővé tették a támadók számáta, hogy a gépeken tetszőleges programot indítsanak el, fájlokat töröljenek vagy adatokat lopjanak. Az otthoni használatra szánt Norton termékek tulajdonosai nem voltak veszélyben.

A Symantec május 27-én beismerte a sérülékenység létezését a vállalati felhasználásra szánt Symantec Client Security 3.x és Symantec AntiVirus Corporate Edition 10.x termékeiben, valamint hogy ezt kihasználva akár veszélyes férgek is elkezdhetnek terjedni. Szerencsére mielőtt ez megtörtént volna, a Symantec kijavította a hibát, valamint frissítette behatolás-érzékelő rendszereit, amelyek mostantól ki tudják szűrni a sérülékenységet kihasználó támadásokat.

Az utóbbi hónapokban egyre többször hallani biztonsági réseket rejtő biztonsági programokról, elsősorban víruskeresőkről és -irtókról. Biztonsági elemzők szerint az idén minden bizonnyal gyakoriak lesznek majd az olyan támadások, amelyek kifejezetten a biztonsági programokat veszik célba és azok hibáit kihasználva próbálnak meg utat törni a felhasználók gépeihez, adataihoz.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról