Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 18. 11:22

Problémás a legújabb Windows-javítás

Komoly problémákat okozhat egyes számítógépeken a múlt héten kiadott, kritikus hibákat javító Windows-patch -- ismerte el a Microsoft. A szoftver telepítése után megkergülhet az Office, elérhetetlenné válhatnak bizonyos könyvtárak, és lefagyhatnak alkalmazások. A problémát szoftver-inkompatibilitás okozza, a Windows-javítás nem fér össze a HP egyes fotókezelő és -megosztó alkalmazásaival, valamint egyes jelentések szerint a Kerio tűzfallal.

[HWSW] Komoly problémákat okozhat egyes számítógépeken a múlt héten kiadott, kritikus hibákat javító Windows-patch -- ismerte el a Microsoft. A szoftver telepítése után megkergülhet az Office, elérhetetlenné válhatnak bizonyos könyvtárak, és lefagyhatnak alkalmazások. A problémát szoftver-inkompatibilitás okozza, a Windows-javítás nem fér össze a HP egyes fotókezelő és -megosztó alkalmazásaival, valamint egyes jelentések szerint a Kerio tűzfallal.

A hiba forrása a kedden kibocsátott MS06-15 patchben található verclsid.exe fájl, amely a Windows Explorer által végrehajtandó shell-kiterjesztéseket ellenőrzi és blokkolja a HP szoftverek egyes komponenseit. A Microsoft azt tanácsolja a HP-szoftverek felhasználóknak, hogy kézzel írják át a regisztrációs adatbázist. A Kerio tűzfalban pedig egyszerűen csak engedélyezni kell a verclisid.exe feltétel és kérdés nélküli futását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról