Szerző: Bodnár Ádám

2006. április 28. 14:56:05

IDC-konferencia az adattárolásról

Május 16-án érkezik Magyarországra az IDC adattárolással foglalkozó konferenciasorozata. A Közép-Európa 12 országában vendégeskedő rendezvény középpontjában az EU-tagságból következő jogszabályi változások állnak majd.

[HWSW] Május 16-án érkezik Magyarországra az IDC adattárolással foglalkozó konferenciasorozata. A Közép-Európa 12 országában vendégeskedő rendezvény középpontjában az EU-tagságból következő jogszabályi változások állnak majd.

Az IDC szerint a nyolc kelet-közép-európai ország uniós tagsága még ma is rengeteg változást eredményez az érintett államok vállalatai és kormányai számára. A kis- és középvállalatoknak nyújtott uniós támogatás, a nyitott határok, az új adózási struktúrák, valamint a meglévő és potenciális ügyfelekre vonatkozó adattömeg rohamos bővülése az informatikai rendszerek folyamatos frissítését és új eszközök beszerzését teszi szükségessé. Az EU-n kívüli országok is hasonló gyakorlatot követnek, hiszen így kívánnak vonzóbb befektetési célponttá válni a nemzetközi cégek szemében és felkészülni a jövőbeni csatlakozásra.

Ezen tendenciák az adattárolásra is érvényesek, hiszen az adatkezelési előírások változása már önmagában is determinálja a megoldások folyamatos fejlődését. Az EU jogalkotói által az egyes iparágak számára előírt új adatmegőrzési gyakorlatok életbelépése következtében az érintett vállalatoknak a régi megoldások cseréjével vagy frissítésével kell eleget tenniük az új szabályoknak.

A konferencia négy fő témát ölel fel, ezek az adatkezeléssel kapcsolatos jogszabályok és a tárolórendszerek, az adatéletciklus-kezelés, a biztonság, valamint az intelligens adatközpontok. Az IDC konferenciáján a cég elemzői mellett a témák szakértői, valamint az e területen piacvezető cégek által bemutatott esettanulmányok segítségével a résztvevők megismerkedhetnek a legújabb világpiaci trendekkel. Külön vitafórum foglalkozik azzal a kérdéskörrel, hogy milyen megfelelőségi kötelezettségeket kell teljesíteniük az IT szakembereknek, illetve hogy milyen mérőszámokat használjunk az infrastruktúra-beruházások megtervezésekor.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 03:48

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.