:

Szerző: roberto

2002. december 10. 20:23

Várhatóan csak januárban jelenik meg a KDE 3.1

[KDE.org] A KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verziója,

[KDE.org] A KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verziója, ami az elmúlt héten szinte bármelyik napon megjelenhetett volna, késni fog, és valószínűleg csak január elején/közepén jelenik majd meg. Mindez Dirk Muellernek, a KDE 3 kiadásait koordináló fejlesztőnek az egyik KDE levelezőlistára küldött leveléből derül ki, amelyben leírja, hogy a megjelenés előtt egy biztonsági kérdésekkel foglalkozó csoporttól figyelmeztetés kaptak, hogy a grafikus környezet biztonsági réseket tartalmaz, az aktív felhasználó jogaival kéretlen programvégrehajtást lehet kezdeményezni. Ennek nyomán a vezető fejlesztők még az elmúlt héten úgy döntöttek, hogy felülvizsgálják a teljes forráskódot, amivel a tervek szerint ezen a héten fognak végezni.

A biztonsági felülvizsgálat miatti késés azonban Mueller szerint kényelmetlen helyzetbe hozza a KDE bináris csomagjainak készítőit, és könnyen előfordulhatna, hogy az új verzió csupán egy-két rendszerhez fordított bináris csomaggal jelenne meg, ami az ünnepek alatt nem gyarapodna tovább, így Mueller szerint célszerűbb a teljes kiadási procedúrát januárra halasztani.

Az említett biztonsági probléma egyébként a régebbi KDE-verziókat is érinti, ezért várhatóan készül még egy kiadás a 3.0.x-es sorozatból, és az is előfordulhat, hogy újabb taggal bővül a 2.2-es széria, de biztonsági patchek mindenképp lesznek. A KDE 3.1 jó pár újdonsággal fog szolgálni, ezek közül is kiemelendő az integrált webböngésző, a Konqueror új lehetősége: a többablakos (böngészőfüles) böngészés. Aki úgy érezné, hogy képtelen januárig várni, az már most is kipróbálhatja a néhány napja megjelent KDE 3.1 RC5-öt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.